Какво да имате предвид в избора на кухненска мивка

Какво да имате предвид в избора на кухненска мивка
Източник: unsplash.com

Изборът на кухненска мивка не е маловажно решение и трябва да подходите с голяма отговорност, да обърнете внимание не само на красивия дизайн. Предлагаме ви списък със задължителни критерии, които трябва да вземете предвид при закупуване и монтаж на кухненска мивка.

Вижте къде се намира мивката в тази кухня

Италиански дизайнери създадоха концепция за мивка, която слива на едно ниво с плота. Проектът се нарича Tulèr ...

20/04/2016

Дизайн, съобразен с цялостното пространство

Когато актуализирате кухнята, първо вземете решение за общия стил на интериора. Когато концепцията на бъдещия проект е ясна, можете да продължите към избора на малките елементи. При избора на мивка е необходимо да имате предвид няколко критерии - цвят, материал и стил на фитинги.

Как да организирате мястото под мивката

Не са много хората, които с гордост биха показали шкафа под кухненската мивка. Това е доста сложно пространство, не с...

09/08/2018

В класически стил мивки в топли и неутрални нюанси - слонова кост, бяло, бежово, кафяво, са добър избор.

Скандинавският стил изисква изключителна простота - бяла или метална мивка, семпъл кран, функционални аксесоари.

За лофт стила са подходящи мивки от естествен камък, стомана или черна керамика. Такива мивки са акцентът на пространството и поставят стилистична точка в дизайна на самата кухня.

Минимализмът и високите технологии обичат геометрични, ясни форми, практични материали и дискретен дизайн.

Когато размерът има значение

Размерът на мивката също е важен критерий при избора й. Тук на първо място трябва да надградите квадратурата на самата кухня. Ако е достатъчно просторно, тогава няма нужда да пестите пари - никой никога не е отказвал голяма мивка. И има много такива опции на водопроводния пазар, особено популярни са мивките с две секции. По този начин можете да изпълнявате няколко задачи едновременно, например да размразявате храна в едната и да миете плодове и зеленчуци в другата.

Друг е въпросът, ако кухнята е ограничена от квадратни метри и искате да я направите възможно най-ергономична. В този случай е по-добре да се спрете на компактни (но дълбоки) опции.

Не забравяйте, че дълбочината на мивката, независимо от нейния размер, трябва да бъде най-малко 15 сантиметра, в идеалния случай 16-20 сантиметра.

 

Удобна форма

Формата на мивката е неразривно свързана с нейния размер и квадратурата на кухнята. Ако имате достатъчно място, можете да изберете голяма правоъгълна мивка. Квадратната мивка се счита за традиционна и пасва на почти всяко пространство. За малка кухня отличен вариант ще бъде ъглова или кръгла мивка, която не заема много място. Има и петоъгълни модели, те ще се впишат добре както в интериора на малка, така и в голяма кухня.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...