Как да направите тъмна кухня елегантна и функционална

Как да направите тъмна кухня елегантна и функционална
Източник: unsplash.com

Тъмната кухня е функционално и стилно решение за модерни жилища. Придава на интериора елегантност,  мистерия и модерен вид. Тя изглежда скъпо и едва ли ще излезе от мода бързо. Може да създаде елегантна и стилна атмосфера, но трябва много ясно да разберете, че такъв избор също има свои собствени характеристики.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

 Тъмната кухня е идеално решение за комбинирана кухня-всекидневна или просторна стая, където искате да създадете грандиозно разделение. Опцията за контрастен тъмен кухненски комплект, който се откроява от останалата част от интериора, е популярна техника, използвана от много професионални дизайнери.

Изящни домакински уреди, луксозен обков, елегантни плочки и стилни смесители са елементи, които въплъщават функционалност и естетика, преобразява всеки интериор, създавайки ефект на лукс и уважение, дори когато се използват по-достъпни материали.

Вдъхнете живот на вашата кухня

Независимо дали сте запален кулинар или заложник на бързото хранене на крак, кухнята продължава да е сърцето на дома ...

31/12/2015

 

Тъмните нюанси, особено върху матовите повърхности, ще придадат на кухнята желаното усещане за уют и комфорт. Те се съчетават прекрасно с различни материали и други нюанси, включително ярки акцентни цветове.

Плот и гръб: Светлите нюанси като бяло, бежово или сиво работят добре. Белият плот и гръбът контрастират идеално с тъмната фасада, създавайки стилна и модерна визия. Бежовите или сивите нюанси също могат да добавят малко неутралност и топлина към кухненското пространство. Можете да направите стените жълти, прасковени, светлозелени, но най-важното е да не прекалявате.

Полилеи: Когато избирате полилей за кухня с тъмни фронтове, можете да използвате различни стилове и цветови комбинации. Полилеят трябва да е светъл и функционален, а също така да допълва интериора. Можете да обърнете внимание на LED полилеи с бели светли нюанси или полилей в модерен стил с метални елементи.

Столове и маса: Тук можете да използвате различни цветове, за да създадете ярък акцент. Можете също да помислите за комбинация от черни столове и маса, за да създадете елегантен и модерен външен вид. Препоръчително е да изберете ярки и наситени цветове, за да привлечете вниманието. Например, столове в марсала, жълто или пастелна мента ще изглеждат изненадващо и освежаващо в контраст с тъмна кухня. В допълнение, масите с ярки акценти или необичайни форми също могат да се превърнат във фокусна точка в стаята.

Такива кухни, разбира се, имат своите недостатъци. Кои са те, ще разбереет от част 2 от нашата статия.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...