Как да организирате мястото под мивката

Как да организирате мястото под мивката

Не са много хората, които с гордост биха показали шкафа под кухненската мивка. Това е доста сложно пространство, не само заради мивката и U-образния ъгъл, както и заради коритото (или две) на мивката. Обикновено този шкаф е и доста дълбок, което означава, че често „губим“ различни препарати или гъби. А те в крайна сметка се оказват заклещени зад коша.

Как да подредим шкафа под мивката, а да бъде той максимално удобен. Вижте няколко съвета от InsideOut.

1. Измийте старателно

Тази не толкова забавна задача е важна. Извадете всичко, абсолютно всичко и го прегледайте. Изхвърлете препарати с изтекъл срок на годност или такива, които няма да ползвате.

2. Завъртете

Инвестирайте в поставка, която се върти и на която може да подредите всички вещи. Така няма да има нужда да ровите, за да достигнете до нещо, от което се нуждаете, а само ще завъртите и ще достигнете до него.

 3. Използвайте вратата

Ако шкафът е достатъчно голям, не пренебрегвайте вратичката на шкафа. На него може да закачите тесен органайзер, на който да закачите кърпи, гъби или телчета за съдове.

4. Закачете

Възползвайте се максимално от всеки сантиметър в шкафа и закрепите куки към вътрешните стени или към задната част на шкафа. На някои от тях можете да окачите кърпи са бърсане или гумени ръкавици. Малък разтегателен прът също може да бъде полезен в горната част на пространството, за да закачи бутилките с препарати и да са ви под ръка.

 

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...