2 грешки в дизайна на ъгловата кухня, които я правят неудобна

2 грешки в дизайна на ъгловата кухня, които я правят неудобна

Направата на ъглова кухня не е толкова просто, колкото изглежда. Доста често при създаването на кухненско пространство се правят многобройни грешки, които намаляват ергономичността на мебелите и създават неудобство. Ето две основни, които е добре да избягвате.

Да въведем ред в шкафовете в кухнята

Безпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето. А спретнатите и добре организирани шкаф...

15/02/2016

Грешка № 1: Мивката е сложена в самия ъгъл

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

В много апартаменти, кухнята е малка и е важен всеки метър. За да спестят наличното пространство, много хора слагат мивката в самия ъгъл, с цел да има повече свободно пространство за работа. В резултат на това много често се оказва, че трябва да миете чиниите, буквално забили чело във висящия шкаф.

Освен това оформление и такова подреждане на мебели кара домакинята да заема неудобна, неестествена пози, докато работи в кухнята.

Грешка №2: Мебелите са твърде високи

Много често, когато поръчват или купуват кухненски мебели, собствениците забравят, че тя задължително трябва да отговаря на техния растеж. Стандартната височина на шкафовете в магазините е 85 см. Въпреки това, за домакиня с височина 1,7 метра, такива мебели ще бъдат ниски, в този случай необходимата височина е 90 см. За да изчислите оптималната височина на шкафовете, трябва да огънете лактите и да измерите разстоянието от тях до пода. След това от полученият резултат се изважда 10-15 см и в резултат установяваме оптималната височина на шкафа и плота за себе си.

В същото време не забравяйте, че под оптималната височина ще е необходимо да регулирате височината на печката, ако тя е вградена.

Идеи къде да разположим малката кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

19/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...