Идеи за малка кухня: Съвети от експерти по интериора

Идеи за малка кухня: Съвети от експерти по интериора

Кухнята е може би най-важното помещение във всеки дом . Независимо дали обичате да готвите като форма на релаксация или обичате да използвате своята като общо пространство за събиране на приятели и семейство, нашите кухни имат способността да ни обединяват, да задоволяват интересите ни и да ни помагат да създаваме спомени.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

За тези от нас с малки кухни може да е трудно реашт как да използват това пространство напълно, за да го направят толкова топло и привлекателно, колкото и функционално. Независимо дали планирате къде да поставите уредите или не знаете в какъв цвят да боядисате стените, наличието на малко пространство може да ви се стори ограничаващо.

За щастие малката кухня не означава, че трябва да пропуснете да правите нещата, които обичате. Със следващите съвети ще ви помогнем да се възползвате максимално от това пространство...

Вдъхнете живот на вашата кухня

Независимо дали сте запален кулинар или заложник на бързото хранене на крак, кухнята продължава да е сърцето на дома ...

31/12/2015

 

Вижте ползите

Никога не се плашете от липсата на пространство. Гледайте на малката кухня като възможност да проектирате обмислено пространство – то може идеално да покаже вашата личност. Използвайте ограниченото пространство, което имате, за да използвате кухнята си по-ефективно.

Изберете правилните уреди

Преди да можете да помислите за декоративните аспекти на вашата кухня, ще трябва да започнете да приоритизирате какви уреди имате нужда. Помислете за ключовите функции на кухнята: готвене, почистване, приготвяне и съхранение. Ако не можете да поберете съдомиялна машина, това не е краят на света. Или, ако не желаете да правите компромис с това, потърсете компактни версии.

Използвайте умни решения за съхранение

За да направите една малка кухня работеща, всичко е свързано с използването на умни съвети и трикове за съхранение. Използвайте всяко пространство, дори и тези, за които не сте мислили. „Помислете за вътрешността на вратите на шкафовете, пространството над шкафовете, стените и таваните. Използването на цялото налично пространство няма да накара кухнята ви да се почувства претрупана; вместо това ще ви даде възможност да имате идеално организирано пространство.

Използвайте правоъгълни и квадратни кутии за храна. Това дава възможност да се подреждат един върху друг - кръглите буркани не пестят място. Във всеки шкаф използвайте вложки за рафтове, за да увеличите максимално височината.

Използвайте кукички на гърба на вратите за предмети, които могат да бъдат закачени.

Потърсете контейнери за съхранение под мивката , които могат да се поберат около тръбите.

Използвайте бамбукови разделители за чекмеджета – които ви позволяват да разделяте и съхранявате приборите ясно, без да ги претрупвате.

Използвайте рафтове, а не шкафове, ако искате да добавите пространство на стената. Те са много по-малко обемисти.

Прегърнете цвета

След като сте премерили уредите, намерили сте вашите решения за съхранение и сте помислили за функционалността на вашата кухня, можете да започнете да мислите за забавната част – нейното декориране!

 

Експерти, от стилисти до дизайнери, откриват отново и отново, че хората избират бели стени, когато проектират малка кухня, но това може да не е най-добрият вариант. За съжаление, ако имате малко пространство, не можете да се опитате да го направите по-голямо, като го боядисате в бяло“, казва Чарли Авара. Вместо това прегърнете размера и го напълнете с индивидуални елементи и цветове, които отразяват вашите вкусове.

Ако предпочитате да се придържате към неутрален цвят за стените, помислете за добавяне на текстура, за да придадете цвят и дълбочина. В шкафовете не се страхувайте да смесвате лакове и дърво.

Добавете осветление

Осветлението може да се използва, за да осветите едно пространство и да го накарате да се чувства и изглежда по-голямо. Използвайте функционално осветление, като осветление под шкафа и точково осветление, което е разположено така, че да акцентира центъра на пространството на вашия работен плот.

Осветлението трябва да функционира, но също така да е атмосферно, тъй като това ще подобри пространството.

Използвайте декора, за да изразите индивидуалността си

Добавянето на индивидуалност към вашата кухня е последният щрих. Помислете за какво искате да мислите, когато използвате пространството, или какво бихте искали хората да бъдат привлечени, когато посещават. Например, нещо като рафт не трябва да бъде просто решение за спестяване на място – то може да се използва и за показване на вашите интереси и вкусове. Изкуството е друга възможност – независимо дали ще изберете щампи, декоративни плочки или керамични вази.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...