7 брилянтни начина да спестите време в кухнята

7 брилянтни начина да спестите време в кухнята

Много жени прекарват часове в кухнята за приготвяне на обяда или вечерята. За щастие има куп съвети, трикове и трикове, които могат да спестят време и усилия.

14 джаджи за забавно готвене

Няма нищо по-подходящо за чудеса в кухнята от дъждовен неделен ден. А готвенето никога не е било толкова забавно с те...

05/01/2016

1. Обелете няколко яйца наведнъж

Беленето на твърдо сварени яйца не се харесва на много дами. Но има начин да обелите няколко наведнъж! За да направите картофената салата или яйчната салата по-лесна, сложете няколко твърдо сварени яйца в плитък пластмасов съд , след което го напълнете до половината с вода. Поставете плътно капака, след това разклатете съда около 30 пъти, за да натрошите черупките и да ги разхлабите.

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018

След това отворете, използвайте водата, за да премахнете останалите парчета черупки от яйцата и готово! Ще имате идеално обелени яйца за по-малко време от всякога. :-)

2. Защита от люти чушки

Повечето готвачи в ресторанти слагат чифт ръкавици за еднократна употреба, за да предпазят ръцете си, когато готвят люти чушки. Но ако нямате ръкавици за еднократна употреба или може да използвате малко зехтин.

Плътният зехтин ще действа като бариера между кожата ви и естествените масла на чушката.

3. Обелете чесъна без усилие

Планирате да направите партида песто или някаква друга рецепта, която изисква много пресен чесън? Поставете необелените скилидки чесън в съд с вода за една нощ.

След това ще можете да избутате люспите направо от скилидките с малко или никакви усилия. Дори накисването на скилидки чесън във вода за няколко минути ще улесни обелването им, но една нощ ще даде най-добри резултати. 

4. Нарязване на меки сирена

Мекото сирене като козето може да бъде трудно да се нареже добре, без да се натроши в процеса. За целта използвайте вземете конец за шиене !

 

5. Бързо узряло авокадо

Бързо имате нужда от зряло авокадо, но вашето е твърдо като камък? Потопете го в брашно. Брашното усилва етиленовите емисии на авокадото. Освен това има допълнителен ефект на абсорбиране на излишната влага.

 

6. Настъргване на меки сирена

Настъргването на меки сирена (или всяко сирене, което е омекнало) може да се превърне в мазна каша! Преди да настържете сиренето, поставете го във фризера за около 30 минути. Това ще му помогне да стегне достатъчно, за да улесни настъргването!

7. Махнете мазнина от супи

Бързо махнете мазнините от супи и яхнии с помощта на кубче лед! Пуснете кубче лед в тенджера със супа или яхния и докато се разтопи, мазнината ще кондензира и ще се втвърди на повърхността, което ще улесни отстраняването й!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...