Пълна промяна на кухнята с малко пари

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще зависи от бюджета, с който разполагате.

А знаете ли, че чрез промяната на само няколко малки неща във вашата кухня, можете да създадете изцяло нов външен вид на помещението?

Някои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати, докато други може да струват малко повече, но пък обновяват кухнята ви изцяло.

Вижте няколко предложения:

Сменете шкафовете в кухнята

Една смяна на шкафовете в кухнята ще доведе до променя на цялото помещение. Помислете за бъдещето и купете такива шкафове, чийто цвят ще можете да смените.

Така след време, когато кухнята ви омръзна, просто ще ги пребоядисате.

Съвет: поръчайте си шкафове, които стигат до тавана. Така не само няма да ви се налага да боядисвате или слагате тапети на стените зад тях, но и почистването ще бъде доста по-лесно.

Освен това с по-дългите шкафове стаята изглежда по-голяма.

Нови дръжки

Ако нямате достатъчно пари да смените шкафовете, променете само дръжките им.

Ще се изненадате колко голяма промяна може да се получи само от смяната на един толкова малък елемент.

Изберете нов плот

Смяната на плота може да създаде съвършено ново усещане за вашата кухня. Каквото и да изберете, то трябва да бъде в съответствие с останалата част от дизайна на стаята и да допълва цветовете, които сте използвали.

Променете стените

Ако решите да промените стените на кухнята, трябва да знаете, че плочките винаги са най-добрият вариант за това помещение.

Те се почистват по-лесно от всички останали повърхности и освен това ще освежат стаята.

Използвайте стъкло

Стъклените шкафове определено ще подобрят дизайна на кухнята ви.

Изберете нова цветова схема

Ако искате да направите редизайн на вашата кухня, най-евтиният начин е да промените цветовата схема на стаята.

Подменете старите уреди

Това е доста голямо перо от бюджета, но пък инвестицията ще ви се отплати. Новите електроуреди са енергоспестяващи, освен това ще осъвременят кухнята ви.

Място за съхранение

Мястото за съхранение в една кухня никога не достига. Ако имате подобен проблем, помислете за малки хитринки, като да направят полезен всеки сантиметър в помещението.

Повече светлина

Ако кухнята ви е тъмна, помислете как да увеличите количеството естествена светлина, която прониква в нея. Подменете прозорците с по-големи, махнете плътните завеси и използвайте щори само в тъмната част на денонощието.

Кухненски остров

Всички се нуждаем от място, на което да сътворяваме кулинарните си шедьоври. Кухненският остров е незаменим в това отношение.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...