Малка кухня-трапезария: практични съвети

Малка кухня-трапезария: практични съвети

Малката площ не е причина да откажете стилен, спретнат, добре обмислен интериор. Нашите прости съвети ще ви помогнат да украсите малка кухня-трапезария

10 неща, които да изхвърлите от кухнята

Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...

04/01/2016

Разбира се, размерът има значение, но дори малка кухня-трапезария може да изглежда като „луксозна“, ако всичко е добре обмислено. Правилата са прости: използвайте максимално всички свободни повърхности, мислете извън стереотипите, не се страхувайте да експериментирате с цветовете и използвайте доказани техники за визуално увеличаване на пространството.

1. Чекмеджетата и шкафовете дали са достатъчни?

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Това е един от най-честите въпроси на клиентите, с които се сблъскват професионалните декоратори, когато проектират малка кухня-трапезария. В малка стая въпросът за максималното използване на всеки свободен сантиметър полезна площ е особено важен.

Ето защо, в допълнение към висящите шкафове, струва си да оборудвате стените с пръчки, куки и магнитни държачи за кухненски аксесоари, на които можете да окачите всичко - от тигани и дъски за рязане до кухненски ножове. И не забравяйте перваза на прозореца! Можете да поставите електрическа кана, малки домакински уреди, стойка с ножове или дори да преместите мивката там .

 

2. Свежи цветове

В малка кухня-трапезария трябва особено внимателно да обмислите избора на боя за стените. За да направите пространството визуално по-голямо, е препоръчително да използвате светли, свежи цветове, които създават усещане за въздух в стаята и внасят уют. Модерните производители на бои имат много приятни нюанси , които могат да служат като алтернатива на традиционното бяло за малки апартаменти .

3. Ниши и отворени рафтове

Внимателно проучете кухнята си: можете да използвате дори най-неудобните кътчета. Например, вградете рафтове в малка ниша или ги поставете в ъгъл зад отоплителна тръба.

 

4. Снимки, плакати и изкуство

Кой каза, че малката кухня-трапезария трябва да е скучна? Красивите снимки, картини или плакати ще ви помогнат да персонализирате пространството , да го направите светло и запомнящо се. Влизайки в такъв нестандартен интериор, вашите гости дори няма да обърнат внимание на малкия размер на самата стая!

 

5. Най-високо ниво

Ако мебелите не стигат до тавана, свободното пространство над тях е чудесно за съхранение. Най-доброто решение е да закупите красиви еднакви кошници или кутии и да поставите в тях кухненски принадлежности, които не се използват толкова често.

6. Кръгла маса

Кръглата маса за хранене заема по-малко място от квадратната и е идеалният избор за малка кухня-трапезария.

7. Светли кухненски шкафове

Светлите кухненски пкафове в комбинация със светли стени визуално "олекотяват" пространството и позволяват на масивните шкафове буквално да се разтворят в пространството. За контраст можете да добавите тъмни детайли, цветни или графични акценти към интериора – това ще му придаде динамика и жизненост.

 

8. Барплот вместо маса

В малки съвместни пространства бар плот с бар столове може да играе ролята на маса . Тя също така ще зонира пространството и ще раздели визуално трапезарията от хола и зоната за отдих.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...