9 малки неща, които правят кухнята ви разхвърляна

Планиране и редовно почистване е ключът към комфорта в стаята

421

Кухнята може да е сърцето на дома, но тя е и най – проблемната зона за бъркотията. Готвенето и приготвянето на храна в разхвърляна кухня е досадно, а води и до стрес. Ако не може да се справите с хаоса и никога не знаете кое, къде е, може би е време за организация.

Грешки в декорацията, които правят дома разхвърлянРедът и чистотата са постижими с няколко лесни стъпки

Вижте кои са най – честите причини за разхвърляната кухня и как да се справите с тях. 

1. Плотовете са покрити в кухненски уреди

10 неща, които правят апартамента разхвърлянВъведете ред с няколко лесни решения 

Нищо не създава илюзия за повече хаос както плот, претрупан с кухненски уреди! Прегледайте всички малки уреди и ги сортирайте според честотата, в която ги използвате. Тези, които ви трябват всеки ден, като кафеварката или тостера, оставете на плота. Не забравяйте да приберете кабелите (може да използвате и кламер, за да го захванете).

Уредите, които използвате няколко пъти седмично или по-малко, трябва да отидат в шкафа или килера за съхранение.

2. Не сте помислили за рафтовете

Лесно е да забравите, че височината на повечето рафтове или шкафове трябва да бъде еднаква. Освен това е важно да са на височина, която е достатъчно удобна, за да ги достигате.

3. Хладилникът ви е покрит със снимки и картини на децата

Всеки има собствен вкус, когато става дума за предната част на хладилника. Ако ви харесва да слагате разни бележки по него, ги преглеждайте и не забравяйте да ги махате, ако има нещо старо или ненужно.

4. Оставете навън всички съдове за готвене

Ако държите всички прибори за готвене на плота, те се превръщат в част от бъркотията. Изберете само тези,  които ползвате постоянно и ги подредете в красив буркан или глинен съд.

5. Чекмеджето за всичко е препълнено

Всеки има чекмедже за всичко, нали? Хубаво е да има място, където да изхвърлите онези малки неща, за които в момента няма място. Не забравяйте обаче да го преглеждате редовно и да махате всички ненужни вещи.

6. Държите неща, които не използвате

Нашите вкусове и хранителни навици се променят с течение на времето и това не е лошо нещо! Но постоянно да има прибори или уреди по плота, които вече не използвате, е просто безсмислено. Например, ако вече не пиете пресен сок за закуска, може да е време да се отървете от голямата сокоизтисквачка! Подарете я на някой, който има нужда от нея или я приберете, ако имате място.

7. Имате купища поща и брошури

Много лесно нежеланата поща, сметки и каталози се превръщат в неуправляема планина. Просто сложете малка кошница и отделете една минута, за да сортирате пощата си всеки ден.

8. Имате твърде много кухненски джаджи

Всеки обича хитрите джаджи в кухнята, но често те не се използват и се превръщат в купчина безполезни вещи. Прегледайте всичко, което имате и отделете само нещата, които са ви необходими.

9. Имате много храни, които съхранявате в пликове

Някои сухо  храни като боб, ориз, макаронени изделия и насипни подправки съхраняваме в пликове, а те заемат излишно място и създават усещане за хас. Инвестирайте в кутии и буркани и дръжте нещата там.

Организационни грешки, които правят дома ви да изглежда разхвърлянЧисто не означава подредено
Сподели: