Дизайнерски тайни за малката кухня

Създайте уютен и стилен кът за готвене

1172

Кухнята е най – натовареното помещение в един дом, особено, ако имате голямо семейство. Всеки иска тя да бъде уютна и удобна, да предлага достатъчно площ за работа. Но не винаги оформлението на дома ни позволява да разположим голяма кухня. тогава на поощ идват дизайнерите, които с помощта на хитри решение ни помагат да превърнем и най – малкото пространство в многофункционално и удобно помещение.

10 неща, които всеки с малка кухня трябва да имаПочувствайте се големи в малкия дом  

Ето няколко тайни от кухнята на интериорните стилисти: 

1. Огледална корпус на мебелите или на кухненския гръб

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище

Всеки знае този трик с огледалните повърхности, които могат да създадат невероятни пространствени илюзии. Разбира се, огледалата в кухнята са много проблематичен елемент от гледна точка на поддръжката й в перфектна чистота, но резултатът просто ще ви изуми.

Не е необходимо да правите всички мебели огледални. Дори само един шкаф или голямо огледало на стената, а защо не и огледален кухненски гръб, са достатъчни, за да видите ефекта.

2. Подходящо осветление

От осветлението зависи не само удобството и комфорта, но и от естетиката на цялата стая. Не пренебрегвайте тази част от декорацията на стаята. Обърнете внимание на работната площ на плота и зоната за готвене. В зоната за хранене закачете лампи, които да привличат погледите.

3. LED-подсветки

Много интересно дизайнерско решение е да инсталирането на LED-подсветки, които ще помогнат да създадете невероятна атмосфера, ако я инсталирате  на правилното място. С тяхна помощ ще постигнете интересни ефекти и визуално ще промените вида на стаята.

4. Кухненски шкафове до тавана

Когато разполагаме с малка площ, трябва да се възползваме от потенциала на стените. Затова сложете високи шкафове, които да стигат до тавана. Колкото по-висок е шкафът, толкова по-ефективно ще можете да използвате пространството.

Заложете на неутралните тонове, а най-подходящи са гланцовите повърхности.

 

5. Невидими котлони

Днес съвременните уреди да почти невидими. Ако имате възможност, инвестирайте в уреди от по – висок клас, които се сливат с плота, за да създадете уникален вид.

6. Прибиращи се плотове

Прибиращите се плотове са много полезни в малката кухня. Те са допълнителна работна повърхност или могат да се трансформират в маса за хранене за двама. Просто трябва да помислите къде да ги скриете.

Ако разполагате с повече място – сложете подвижен остров.

10 места в дома, на които да разположите малка кухняВижте 10 идеи за различно разположение на мъничка кухня у дома
Сподели: