Грешки в декорацията, които правят дома разхвърлян

Редът и чистотата са постижими с няколко лесни стъпки

4518

Без значение колко усилия полагате, за да изглежда вашияt дом добре, като че никога не може да бъде като от списанията. Следваме дизайнерски концепции, комбинираме цветове или робуваме на определен стил, но резултатът не е перфектен.

Предлагаме ви поглед към няколко причини, които ни отдалечават от идеалния дом. Малки, но съществени….

Магнитите на хладилника

Колкото и да са удобни, магнитите превръщат хладилника в място за бележки, снимки, сувенири, рисунки, а това създава хаос. Определете място в кухнята за тези неща, закачете дъска, която да събере всичко.

Сувенири

Те са по – коварни и от магнитите. Не е необходимо да излагате всички сувенири, които имате, подредете само най – значимите и ги систематизирайте тематично.

Препаратите за съдовете

Не е необходимо на мивката да бъдат събрани веро, гъби, телчици, абразивен прах. Дизайнерите съветват да купим диспенсър за многократна употреба, в който да излеем верото.

Дъската за гладене

Използвайте дъската за гладене по предназначение. Много хора я затрупват с дрехи, а това създава хаос. След употребя просто я прибирайте.

Обувките

Обикновено имаме по няколко чифта обувки – кецове, официални, за дъжд, сандали….Не е необходимо да държите всички тях в коридора. Инвестирайте в шкаф за обувки или ги приберете в табуретка с чекмедже. Резултатът – по - подреден коридор и повече свободно място. 

Многоцветни кърпи в банята

Ако сте правили няколко ремонта на банята, кърпата с делфини няма да подхожда. Понякога само една кърпа може да развали целия интериор. Затова се спрете на неутрални цветове, с които никога няма да сбъркате.

Спортните принадлежности

Ако не използвате велоаргометъра вече няколко години и той се е превърнал в закачалка за дрехите, го махнете. Спортните си уреди като пътека и гири може да приберете в гардероба или на терасата.

Спалното бельо

Ако спалнята ви е пълна с антики или красиви картини, чаршафи с леопардов десен няма да е твърде подходящ. Вариантите са два – сменете чаршафите или ги скрийте с големи възглавници.

Кухненски подправки

Не е за вярване, но всички подправки, които имате може да не стоят в пликчетата. Просто ги пресипете в бурканчета и ги надпишете. Така ще бъдат по – подредени, а вие ще ги намирате по – лесно.

Играчките на децата

Всеки знае, че е много трудно да имате подредена и чиста къща, когато имате деца. Подредете играчките в цветни кутии. Освен това така по - лесно ще научите малките на подредба и чистота. 

Сподели: