8 здравословни закуски, които трябва да имате под ръка

Те ще ви спасят от внезапен глад  

288

Имали ли сте онова усещане следобед, че нямате сила за нищо. Всичко, което искате е да подремнете или да се излежавате някъде. Но обикнвено сме на работа и пред нас има куп задачи, което означава, че трябва да се заредим с енергия. И откриваме спасение в поредната чаша кафе или сладкиш. Но дали това е правилното решение? Със сигурност не. Ето защо е време да се заредите с няколко здравословни закукси, които ще ви спасят в моментите на спад на енергия и ще ви дадат тласък за остатъка от деня.

5-те най-често срещани грешки, които правим за хигиената на храната Съвети от експертите  

Пакетче с инстантни овесени ядки

Ако все не ви остава време за закуска сутрин, вземете си няколко пакетчета овесни ядки, които може да направите само с малко гореща вода. Днес се предлагат разнообразни вкусове, просто изберете вашия любим.

5 грешки със закуската, които саботират отслабванетоИли как да изберем здравословна алтернатива

 Сушени плодове

Сушените плодове имат лоша слава, защото са с високо съдържание на захар, но е лесно да се намерят и неподсладени, които съдържат само захар от самите плодове. Съобразете, че плодът се свива, докато се суши, така че една порция е много по-малка, отколкото би била в прясно състояние. Затова се придържайте се към порция от четвърт чаша и потърсете такива без консерванти.

Ядки

Те са идеалната закуска, защото са здравословна комбинация от протеини, фибри и здравословни за сърцето мазнини, които се съдържат в тях. Независимо дали сте почитател на бадеми, шам-фъстъци или кашу, изберете такива с ниско съдържание на натрий и по възможност сурови.

Фъстъчено масло

Ябълка с фъстъчено масло е страхотна закуска, ще ви засити и ще ви даде необходимата дза протеини и мазнини. Само не хапвайте повече от две лъжици.

Сушено месо

То е идеално не само за къмпинг и по време на път, но може да е спасение и при следобедния глад, особено, ако не обичате сладко.

Тъмен шоколад

Той ще ви зареди с антиоксиданти и ще забравите за глада за сладко. Но внимавайте с количеството.

Гранола барове

Гранола баровете са класически здравословни закуски за работа, но не всички са полезни. Изберете не нискокалоричен, а намерете марка, която осигурява прилично количество протеини или фибри (или и двете!).

10 идеи за къта за храненеСъберете се около масата
Сподели: