8 трика, с които готвенето ще бъде по-бързо и по-интересно

Трикове, които всяка домакиня трябва да знае

471

Понякога, за да приготвите нещо, трябва да отделите много време, а не винаги резултатът е това, което сте очаквали.  Но ако включите някои трикове, всяко готвене ще ви се стори вълнуващо, и дори и най-познатото ястие ще звучи по нов начин.

14 джаджи за забавно готвенеГотвенето никога не е било толкова весело

1. Кюфтета във фурната

За да спестите време, може да приготвите кюфтетата във фурната, като сложите плънката в тава за мъфини.

Как да се грижите правилно за вашите съдове за готвене Тавите и тиганите в кухнята също се нуждаят от любов и внимание  

2. Замразяване

Понякога при готвене остава нарязан лук и морков. Жалко е да го изхвърлите, затова просто го замразете. Следващият път ще бъде готов и нарязан за яденето.

 

3. Пържени яйца по нов начин

Обичате ли яйца на очи? Тогава този малък трик е за вас. Вземете голяма глава лук, обелете и нарежете на дебели пръстени, около 0,5-1 сантиметър. Намажете тигана с олио и подредете пръстените, след което чукнете по едно яйце и сгответе.

4. Яйца във фурната

Друг необичаен начин да готвите яйца е да ги изпечете във фурната! Особено полезно е това, ако трябва да направите голям брой яйца.

Ще ви е необходим лист за печене, покрит с влажна кърпа, и яйцата, които трябва да се поставят отгоре за половин час в предварително загрята до 160 градуса фурна.

5. Пилешки кебап набързо

Обичате пилешки шишчета, но не ви харесва  да ги нижете? Вземете няколко пилешки филета и просто ги нанижете цели хоризонтално. И след това нарежете на парчета вертикално. Този метод ще улесни не само подготовката за печене, но и ще намали времето за готвене, защото парчетата ще бъдат еднакви.

6. Сгответе няколко ястия едновременно

Когато времето не стига, а трябва да сготвите няколко ястия наведнъж, използвайте този трик. Постелете тавата и с помощта на алуминиево фолио я разделете на няколко сектора. Сложете ястието във всеки и изпечете.

7. Как да нарежете на тънко пилешко месо

За да нарежете на тънко пилето, трябва да го сложите във фризера за 10-15 минути. След това просто нарязвайте на филийки с всякаква дебелина.

8. Бърз начин за печене на картофи

За да спестите време за печенето на картофи, е необходимо да ги измиете старателно, подсушете върху хартиена кърпа и след това, разрязан на две, поставете върху тава за печене със зехтин (или каквото и да е друго) с кожата нагоре. Поръсете щедро с едра сол и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна, за половин час.

19 кухненски джаджи за по – забавно готвенеИ незабравимо изживяване
Сподели: