6 начина, по които саботирате работата в кухнята

Научете се да поддържате съдовете и инструментите

239

Ако редовно готвите, със сигурност има ситуации, при които в кухнята ви е истински екшън. Разбира се, приготвянето на храна няма как да стане в идеално чиста среда, но понякога в желанието си да почистим, може да саботираме процеса, а не да си помогнем.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

Ето как:

Не се грижите за ножовете си

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

Хубавите ножове са сред от най-важните (и скъпи) арсенали в кухнята, така че трябва да се отнасяте към тях с грижа. Ножовете са деликатни и неправилната експлоатация може да доведе до повредата им. Използвайте ги само за рязане на храна, а не за отваряне на опаковки, например. След употреба, измийте ножовете си на ръка и не ги оставяйте в мивката с дни. Не използвайте върху повърхност, която не е дъска за рязане, защото това ще повреди остриетата. Внимавайте и за правилното им съхранение.

Почиствате всичко с оцет

Не ви казваме да не използвате оцет в почистването, защото той е невероятен продукт, но не и за мраморни, гранитни и каменни плотове. Оцетът е кисел и ще увреди тези скъпи повърхности.

Използвате хартиени кърпи вместо кърпи за ръце

Много хора предпочитат да използват хартиени кърпи вместо платнена, но не осъзнавате, че вторите са с много по-нисък въглероден отпечатък, имат повече сцепление, което ги прави по-добри за почистване и не е необходимо да се сменят толкова често.

Миете месото

Този лошо не само за вашата кухня, но и за вашето здраве. Първо, няма нужда да миете сурово месо, тъй като готвенето му ще убие всички бактерии. Освен това миенето не убива бактериите, а просто ги разпространявате по вашата мивка и плотове.

 

Не почиствате мивката си

Дори ако редовно почиствате мивката ( веднъж седмично е предпочитаният минимум) , това не е достатъчно за едно от най-мръсните места в къщата. Измийте със сапун и вода, дезинфекцирайте. Накрая изсипете една чаена чаша белина и литър топла вода в канала.

Злоупотребявате с готварските съдове

Не използвайте метална посуда, за да разбърквате в съдове за готвене с незалепващи или емайлирана повърхност. Когато сготвите, оставете съдовете и тиганите да изстинат преди да ги изплакнете и не ги шокирайте със студена вода. В противен случай ще изкривите и повредите съдовете.

 

Не етикетирате кутиите във фризера

Фризерът е безценен уред, но трябва да се грижим за него.  Проблемът тук е, че много останки изглеждат еднакво, особено след като са заобиколени от слой лед. За да решите този проблем, просто етикирайте.

 

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?
Сподели: