8 идеи за оформяне на малка кухня

С  или без реконструкция, винаги има решение  

2034

Малката кухня е един от големите проблеми на гарсониерите и студио апартаментите. Но не винаги ограничените квадратни метри трябва да бъдат повод да не харесваме жилището си.

Вдъхновяващата трансформация на една малка кухняДоказателство, че с малък бюджет може да се постигне забележителна промяна

Вижте как някои собственици решават този проблем по ефективен начин, без да се лишават от стил, уют и комфорт.

Светла кухня в топли цветове

10 идеи, които ще помогнат за отключване на потенциала на малка кухня Стил на няколко квадратни метра

Руският телевизионният водещ Максим Ковалевски сам проектира апартамента си. за гърж=ба той избира многоцветни плочки, които кореспондират с шкафовете. Плотът е от изкуствен камък и продължи към перваза на прозореца.

Отворен план кухня с мраморен финиш

 

Гърбът и плотът са направени от мрамор със златни ивици. Первазът на прозореца е направен по-нисък, с възможност да се направи кът за сядане. Цветовете на столовете са в тон с шкафовете, а масата е в контраст.

Много бяло на 4 кв.м

Тази кухнята е разположена само на 4 квадратни метра, но разполага с всичко необходимо за готвене, има дори съдомиялна машина. Тъй като размерът на стаята е ограничен, мебелите са направени по поръчка.

Кухня в апартамента с трансформиращи се мебели

Въпреки много скромните размери (площта на апартамента е 29 квадрата, а височината на таваните е 2,5 м), архитектът успява да превърне този апартамент в стилно и функционално пространство. Оборудването и шкафовете са в самата кухня, докато бар плотът се изнася навън.

Сиви стени и ярки акценти

Малка реконструкция, неутрален цвят мебели и акцент върху гърба - и най-обикновената кухня вече изглежда специална.

Монохромен интериор и мивка до прозореца

Собствениците оборудват този апартамент самостоятелно. Кухнята беше направена възможно най-отворена, а мивката е поставена до прозореца. Масата за хранене е сгъваема, което дава възможност за настаняване и на повече хора.

 

Жълтата кухня и перваз, вместо масата

 

В резултат на преустройството в този апартамент се появи обединена кухня и дневна. Акценти са ярките шкафове и столове. Интересен избор е интегрирането на первазите и превръщането им а в маса.

Вградени уреди и отворени рафтове

Собствениците залагат на класическата комбинация бяло и черно за тази кухня. Някои шкафове са заменени с отворени рафтове. Интересен акцент е полюлеят над масата.

 

Идеи за обзавеждане на малка кухня с всекидневнаВажна роля в разпределението на стаята играят материалите, материите и цветовете
Сподели: