Идеи за обзавеждане на малка кухня с всекидневна

Важна роля в разпределението на стаята играят материалите, материите и цветовете

43454

Обзавеждането за трапезарията не се свежда само до избор на маса и столове. В комбинация с отворената всекидневна, мястото за хранене се превръща с централна точка на дома.Ако всекидневната е достатъчно голяма широка може да сложите диванът и ниската масичка в средата на стаята, докато масата зад хранене остава зад дивана. Телевизорът е монтиран на стената. За стаята са използвани неутрални цветове като бяло, светлосиво и дърво. Турско синьото е акцент за възглавниците, одеялото и саксиите.


Бар масата дава възможност кухнята и всекидневната да бъдат обединени. Тук е използван един и същ дървен материал. Тъмното осветление, работното място и рамките на картините са в контраст с мебелите в бяло.Ако барплота не е за вас, вариант е да използвате кухненския острв като маса за хранене. Лед осветлението над кухненската част и стенното осветление зад дивана осигуряват достатъчен приток на светлина.Ако мястото, което обзавеждате е малко, се нуждаете от гъвкави и функционални мебели. Тази кръгла маса не заема много място и може лесно да се премести. Сивите столове са подходящи както за трапезарията, така и достатъчно удобно, за да се отпуснете и гледате телевизия.Още един вариант за заместване ба барплота – малка кухненска маса за двама.Ако е правилно избран фототапетът може да има не само декоративна цел, но и да създаде оптическа илюзия за дълбочина на малката стая. Ъгловият диван и L-образната кухня остават достатъчно място за малка кръгла маса с четири стола в средата на стаята. Холната масичка осигурява място за шише или чаши ако няма място на кухненската маса.Едноредова кухня е подходяща за малки пространства, защото така остава място за маса за пет или шест човека.

Бяла продълговата масичка и стояща лампа с дърво са обединяващите елементи между кухнята и всекидневната. Около кръглата маса има четири стола – по два бели и черни, интересен акцент, който е в синхрон с лампата.

Обикновено когато имаме маса за хранене между пространството за хранене и всекидневната, тя е на една линия с дивана. Тук има и вариант, в който мястото за хранене е близо до стената с телевизор.

За да свържете двете зони, не трябва само цветовете да се повтарят, но и материалите. В този вариант акцентът пада върху мебелите и аксесоарите от месинг.Тъмните цветове не са подходящи за малките пространства. Когато имаме голям прозорец, който хвърля светлина може да си позволим да експериментираме.Пейката е добро решение за малките пространства, защото спестяват място. В този случай тя е опряна до стената и предлага място за двама души.Плотът на масата е акцентът в тази стая, а цветът пасва перфектно на светлозелените стени.Огледалото на стената създава илюзия за дълбочина на стаята. Стъклената масичка и блясъкът на масата отразяват естествената светлина.

Сподели: