5 eвтини начинa да обновите кухненските си шкафове

Бюджетни идеи с голям ефект

7379

Няма жена, която да не мечтае за голяма, светла и модерна кухня, с много място в нея и възможност да развихри фантазията си. За съжаление реалността често е различна и се налага да се задоволим с не толкова привлекателната стая, с поовехтели шкафове и уреди.

Кухненски остров – аквариумЗа луксозната кухня

За да имате хубава кухня обаче, не е нужно да правите пълна смяна на мебелите. С няколко бюджетни проекта може да върнете блясъка й и да я направите по – различна и сияеща.

Ето няколко идеи, които може лесно да реализирате.

Отворени кухненски шкафовеНа мода са!

Облепете с фолио

Самозалепващото се декоративно фолио е стар и изпитан метод за бърза промяна на старите шкафове. Днес на пазара има много цветове и десени, от които може да изберете, а това означава, че лесно ще придадете напълно нов вид на помещението. Всичко, което ви трябва е повече старание и прецизност при поставянето, за да не се образуват гънки.

Добавете осветление

Добавянето на осветление помага за създаването на съвсем различен вид на кухнята. Поставете LED светлини във вътрешността на шкафовете и под горните шкафове, за да осигурите допълнителна светлина на плота. Интересно осветително тяло е още едно допълнение, което ще даде чар на стаята.

Сменете вратичките на шкафовете

Ако досега кухнята ви е била с обикновени дървени плоскости, заменете ги със стъклени вратички за пълна трансформация. Ако не искате да се виждат вещите, изберете опция с матово или цветно стъкло.

Махнете вратичките

Друг вариант е да махнете напълно вратите на горните шкафове. Днес рафтовете да много актуални и създават усещане за по – голяма стая. За целта ще трябва да отстраните внимателно пантите и да прикриете мястото с боя. Ако не сте убедени дали ще се справите, консултирайте се с дърводелец.

 Сменете гърба

Това технически не е промяна на шкафовете, но дава усещане за голяма промяна. Изберете модел, който да е напълно различен от досегашният гръб. Най – универсалният и безопасен вариант е да заложите на малки бели или т.нар.  метро плочки, те ще паснат на всеки цвят и стил.   

Стилни открити кухненски шкафове За да се радвате на перфектна организация  
Сподели: