7 начина да съхранявате посудата

Предлагаме ви няколко съвета, как да съхранявате посудата, за да я предпазите...

3826

За една хубава вечеря освен вкусна храна и добра компания е нужно и още нещо – красиви съдове, в които да поднесете храната. Ако и вие сте от хората, които харесвате и използвате стилни сервизи, със сигурност полагате усилия да ги запазите здрави и невредими. 

Дръжте ги на удoбна за вас височина

Прибирайте съдовете в шкаф, който достигате лесно, без да се налага да се качвате на стълба или стол, за да ги достигнете. Така ще имате лесна видимост и шансът да ги изпуснете е по-малък. По – тежките и по – рядко използваните съдове дръжте на по-високите етажерки.

Използвайте хартия между чиниите

За да предпазите съдовете от надраскване, слагайате между тях парчета мека хартия. Това, разбира се се отнася не толкова за ежедневната посуда, а за по – скъпите и фини чинии и купи. Не слагайте тежки предмети върху съдовете, за да ги предпазите от счупване.

Използвайте сушилка за съдове

Малката дървена сушилка е идеалният помощник за всяка кухня. Съдовете ще се отцедят добре, няма да се допират един до друг, а самата сушилка може да преместите лесно когато се налага.

Ползвайте разделител за прибори

Отървете се от хаоса в чекмеджето с помощта на подобен пластмасов органайзер. Така ще намирате приборите по-лесо и бързо и ще ги предпазите от надраскване.

Използвайте кукички

Закачете чашите на малки кукички, които монтирайте на долната дъска на шкафовете. Така ще имате лесен достъп до любимите си чаши и ще ги предпазите от надраскване.

Използвайте противоплъзгаща подложка

Постелете подобна подложка в шкафа с чиниите или чашите. Освен, че ще намалите опасността от инциденти с плъзгащи се чинии или чаши, ще ги предпазите от начупване по ръбчетата в долната им част.

Съхранявайте ги в платнени торбички

Скъпите и ценни сервизи трябва да бъдат съхранявани по грижовен и специален начин. Осигурете си специални меки торбички,  в които да държите съдовете. Понякога това може да е сервиз, който ще се предава на поколенията, затова не пестете грижите си.

 

Сподели: