Идеи за кухненски острови, подходящи за всеки дом

Тези стилни острови осигуряват съхранение, допълнителен плот и са супер функц...

1208

Кухнята е центъра на вашата къща – там е мястото, където се събираме, готвим, храним се, разговаряме, дори работим и гледаме телевизия. И след като е толкова важна, целта ни е да я запазим функционална и организирана - като започнем от шкафовете, през стените и стигнем до кухненския остров. Именно островът може да бъде място за съхраняване на тави и тигани, посуда, уреди. Освен това той ни осигурява допълнително място за подготовка на храната и дори е място за бързо хапване.

Кухненските острови са в различни дизайни и размери, така че може да изберете вашия според формата и обема на стаята. Ако не разполагате с много квадратни метри, помислете за подвижен или за по – тесен кухненски остров, който няма да заема ценно място, но ще предлага много удобство и комфорт.

Вижте няколко идеи за кухненски острови, вдъхновени от различни пространства и типове кухни.

Семеен кухненски остров

Този дизайн е проектиран с мисъл за децата и е направен така, че около него да се събира цялото семейство. В близост има по – ниска маса и столове за малките, за да не се притесняват родителите им, че може да паднат от високо столче. Единственият недостатък е, че за целта се изисква по – голямо пространство.

Просторен кухненски остров

В някои кухни няма достатъчно голям плот за подготовка на храната, за съхранение на уреди и за сервиране. В случая голям кухненски остров без вградена мивка или готварски плот осигурява достатъчно допълнително пространство. Освен това е идеален за семейна вечеря или за питие с приятели докато приготвяте яденето.  

Остров с две мивки

Нестандартен модел, който е идеален ако приготвяте големи количества храна, имате нужда от много площ за готвене и миене на съдовете. Островът има достатъчно места за съхранение и осигурява предостатъчно пространство за непринудена семейна вечеря, например.

Маса- остров в рустик стил

Ако нямате място за остров, сложете….масивна маса. Както е в случая с тази кухня в рустик стил. Когато не се използва за сервиране на храна, масата се превръща в чудесна работна повърхност и помощна площ. Същевременно придава толкова топлота и уют на помещението.

Кухненският остров от неръждаема стомана

С много повърхности от неръждаема стомана, една кухня понякога може да изглежда студена или неприветлива. Тази кухня е балансирана с дървени рафтове, бели шкафове и плочки тип метро. Отразяващата сила на стоманата прави стаята по-светла и по-широка. Да не говорим, че стоманата е супер функционална и лесна за поддръжка.

Величествен остров

Ако вашата кухня е пространство за събиране, направете кухненския остров фокусна точка. Ако имате възможност инвестирайте в мраморен или гранитен остров. Аранжирайте с подходящи столове.

Издигнат остров

Този остров реално обособява две зони – една за готвене и една за хранене. Освен това издигнатата част умело прикрива бъркотията по плота, която го прави и подходящ за стая с отворен план. 

Сподели: