10 функционални мебели, идеални за малка кухня

За да има място за всичко

1236

Всеки, който има малка кухня, знае колко е трудно да се събере всичко необходимо в нея. Усещането за претрупан интериор и хаос не се харесва на никого, затова на помощ идват компактните и функционални мебели, проектирани с мисъл за малката кухня.

10 идеи, които ще помогнат за отключване на потенциала на малка кухня Стил на няколко квадратни метра

Ето няколко такива:

1. Ъглов шкаф

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултатиКомпактен кухненски комплект, в който ъгловото пространство се използва много хитро. Стилистите слагат в ъгъла просторен шкаф с рафтове, който може да замени цял килер.

2. Прибираща се маса

Доста голяма прибираща се маса, плюс допълнителна работна повърхност, която може да бъде скрита в част от кухненския модул. Решение за всеки, който няма място за трапезария.

3. Прибиращ се рафт

Малък прибиращ се рафт за тостер, гофретник или микровълнова печка пести място.

4. Кръгъл шкаф

Оригинален цилиндричен шкаф, чийто плот служи като дъска за рязане, е стилно и функционално решение за всяка модерна кухня.

5. Зигзаг

Кухненски комплект, който се отличава с два тесни високи шкафа и три ниски шкафа. Когато са затворени, те са в зигзаг форма. Всяка секция е оборудвана със специален механизъм и е предназначена за специфични нужди, а необичайният дизайн позволява свободно да отваряте всеки отделен шкаф.

6. Тесен гардероб

Всяко тясно пространство между мебелите трябва да бъде използвано. Например, в пролуката между стената и хладилника, можете да се побере тесен висок шкаф с много рафтове.

7. Бар плот

Стилен бар плот със скосен ръб, е отличен вариант за трапезарията в кухнята, където няма място за маса.

8. Вертикално съхранение

Вертикалните системи за съхранение придобиват все по-голяма популярност. Плъзгащи се шкафчета от този тип заемат много по-малко място от класическите и са чудесни за съхранение на всичко, което може да се окачи.

9. Подвижна дъска за рязане

Ето един отличен пример за практичен дизайн: плъзгаща се дъска за рязане с отвор и кутия с кофа за боклук под нея. Такова решение не само ще спести място, но и ще опрости значително готвенето.

10. Мини остров

 

Все още ли мислите, че кухненският остров е подходящ само за просторни кухни? И не! Малък кухненски остров ще стане не само стилен детайл на вашата кухня, но и допълнителна работна зона, място за хранене и система за съхранение.

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?
Сподели: