15 трика при готвене, които всеки трябва да знае

15 трика при готвене, които всеки трябва да знае

Готвенето е нещо, което се учи цял живот. Винаги и от всеки може да научим трикове, да придобием нови умения, да разберем за нови техники. И ако някои това може да е като детска игра, за други, може да се окаже най-сложното нещо на земята. Е, истина е казано, това не е висша математика. Понякога е достатъчно и малко организация, правилните методи и последователността. И – воала. Храната е готова.

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018

От Bright Side са събрали 15 невероятни съвета, които могат да ви превърнат в майстор готвач.

За да направите тънки резени лук, използвайте белачка за зеленчуци.

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим ...

14/12/2018

За да увеличите живота на зеления лук, съхранявайте го в буркан с вода на плота.

Настържете малко тъмен шоколад към кафето, за да стане напитката ви по-вкусна.

За да се отървете от излишната мазнина в храната, увийте няколко кубчета лед в хартиена кърпа и минете по повърхността. Мазнината ще се втвърди и ще се абсорбира в хартиената кърпа.

За хрупкави хашбраунс, изстискайте излишната влага от настърганите картофи преди пържене.

Премахнете миризмата на чесън или лук от ръцете си, като ги натриете с неръждаема стомана и ги измийте след това.

За да не потъмнеят нарязаните ябълки ги съхранявайте в купа с вода заедно с няколко капки етерично масло от лимон.

Запазете хляба свеж като сложите парче свежа целина в плика.

Предпазете доматите от гниене, като ги съхранявате на стайна температура.

За да не се разплачете докато режете лук, сложете го в хладилника за 15 минути преди рязане.

Добавянето на сол към олиото в тигана преди пържене помага да не поема храната толкова много масло.

Ако рецептата изисква някаква форма на масло и мед, агаве, меласа или друг лепкав продукт, винаги измервайте първо маслото, така че по-лепкавото вещество да се плъзне от мерителната чаша.

За да предотвратите неприятната миризма на пържено, сложете няколко парчета ябълка в тенджерата с маслото преди пържене.

За по – прецизно отделяне на сурово тесто, използвайте конец за зъби

Модерни кухни, които ще ви накарат да заобичате готвенето

Ако е вярно, че кухнята е сърцето на всеки дом, то определено трябва да положите повече усилия в нейното проектиране....

10/10/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...