Модерни кухни, които ще ви накарат да заобичате готвенето

С тях кухнята ще се превърне в център на дома

1494

Ако е вярно, че кухнята е сърцето на всеки дом, то определено трябва да положите повече усилия в нейното проектиране. И тъй като основното в нея е приготвянето на храната, а наред с нея идва и събирането на семейството около масата, то тогава е ясно, че тя трябва да предлага и приятна и уютна атмосфера.

Ето защо днес ви предлагаме разходка из няколко зашеметяващи модерни кухни, мечта за всяка домакиня. Ако не може да си позволите подобни, почерпете вдъхновение и съберете идеи за ваш бъдещ проект.

vitalconcept.com

Изчистени линии, минималистичен стил и неутрални цветове са най-добрата рецепта за стилна и съвременна кухня. Изберете такава с дървени шкафове, като може да изберете два реда (долен и горен) в един цвят, да заложите на контрастиращи цветове или на взаимно допълващи се.

Отвореният план в интериора става все по – популярен и трябва да признаем, че наистина е завладяващ, даващ възможност за интеграция с трапезарията и всекидневната. За да продължите темата на стаята, заложете на еднакви елементи – цветове, линии, форми във всички зони на помещението.

Какво е кухня без кухненски остров? Освен, че може да го използват като допълнителен плот, той се превръща и в чудесно място, на което да изпиете сутрешното си кафе или в маса за вечеря за двама.

Модерната кухня неизменно върви и с модерни уреди. Заложете на енергийно ефективни модели, с по вече функционалности и красив дизайн. Това е инвестиция, която се изплаща с времето и няма да съжалявате за нея.

Когато обзавеждате кухнята, не забравяйте аксесоарите и детайлите. Букет свежи цветя, купа с плодове или цветни уреди ще привлекат вниманието и ще придадат характер на стаята. Ако обичате изкуството, не се страхувайте да закачите тематична картина или принт.

Най-важното, което трябва да постигнете обаче е, че кухнята трябва да е място, в което влизате с удоволствие, носи ви удовлетворение и ви прави сплотени и щастливи. 

Сподели: