10 стилни кухненски бокса с оптимален дизайн

И една стена може да бъде кухня  

2808

Кухненският бокс е често срещан в малките студиа, където няма място за разположение на повече шкафове или остров. Реално той е по - опростена версия на голямата кухня, не е оборудван с някои от типичните уреди, не разполагат с килер и предлагат ограничено пространство за съхранение.

Идеи за обзавеждане на малка кухня с всекидневнаВажна роля в разпределението на стаята играят материалите, материите и цветовете

В същото време малкият размер го прави подходящи за микродомове, за тавански помещение или ваканционни къщи. И независимо от ограничените си размери, той е практичен и изглежда страхотно.

Ето няколко примера, които разкриват пълния потенциал на кухненския бокс.

Вдъхновяващата трансформация на една малка кухняДоказателство, че с малък бюджет може да се постигне забележителна промяна

Този кухненски бокс е толкова малък, че всъщност можете да го скриете и да го направи да изглежда като голям килер. Тук има място само за микровълнова фурна, мивка и малък хладилник, така че е подходящ само за приготвяне на прости ястия или за подгряване на храна.

Този кухненски бокс също е малък и дори няма място за монтирани на стената шкафове поради вентилационната и подпорна греда. Дори и така, това частично се компенсира това с чифт отворени рафтове, които изглеждат много стилно на фона на белите плочки. Под плота има мини хладилник и допълнително място за съхранение.

Говорейки за кухненски бокс с малко място за съхранение, вижте този. Той има един рафт точно над гърба и отворено пространство в долната част. Това по някакъв начин дава повече свобода и гъвкавост, защото можете да съхранявате кутии и щайги под него, но в същото време може да създадете впечатление за претрупано и дезорганизирано пространство.

 

Кухненският бокс може да не е най-добрият вариант за семеен дом, но е идеален за ваканционно селище или къща за гости, подобна на тази. Тук има много място за съхранение, голяма мивка и малък хладилник, вграден в шкафовете.

 

Като се има предвид малкият размер на кухненския бокс, тук няма място за уреди с нормален размер. В този случай има и мини котлон, който предлага повече свобода, когато става въпрос за готвенето. Друга забележителна подробност е фактът, че микровълновата фурна е прикрепена към дъното на стенния шкаф, освобождавайки пространство.

 

Както се оказва, кухненски бокс, дори и малък, може да бъде полезен и в хотелски апартамент. Този тук е много малък, но също така е практичен, без да заема ценно пространство, което всъщност е важно в този случай.

 

Ключът към проектирането на хубав кухненски бокс е максимум ефективност на пространството и това може да стане по много различни начини. Вградените уреди или мини уреди могат да спестят доста пространство, което може да се използва за съхранение.

 

По-рано споменахме, че кухненските шкафове са много гъвкави, но може ли да си представите, че може и да са част от спалня например? Въпреки че това е неочакван сценарий, такава конфигурация "всичко в едно" понякога може да бъде практична и лесна за използване.

 

Кухненският бокс е  често срещан в студиата. Този тук е пример как той може да се отличи в малка стая с отворен план. Това се постига чрез цвят, който всъщност превръща това малко пространство във фокусна точка. Високият таван е плюс в този конкретен случай, тъй като предлага малко допълнително място за съхранение върху шкафовете.

 

Малък кухненски бокс, като този, очевидно не е най-доброто място за творчество с готвенето. Като се има предвид, че липсва остров и няколко основни уреди, той е подходящ за сутрешно приготвяне на кафе, претопляне на храна или за приготвяне на много прости ястия. Това, разбира се, не означава, че не е практичен или полезен.

 

8 идеи за оформяне на малка кухняС  или без реконструкция, винаги има решение  
Сподели: