10 брилянтни начина малката кухня да изглежда и да се усеща по – голяма

И по - красива

394

Усещате ли се клаустрофобично във вашата кухня? Малката площ пречи ли на работата и на чувството на комфорт и уют? Ако отговорите са Да, може би е време да помислите как да я направите по- голяма. Разбира се, няма как да събаряте стени или да съединявате стаи. Всичко, което трябва да направите, за да подобрите своята малка кухня е майсторско използване на пространството и малко оптичната илюзия. Всъщност е доста лесно.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

Ето няколко начина да увеличите пространството си и да направите вашата кухня да се чувства по-голяма, отколкото всъщност е.

1. Заложете на прозрачни мебели.

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище

Ако трябва да подредите повече мебели в малката стая, заложете на прозрачни мебели (акрилни). Това може да са столове, рафтове, кутии за съхранение и т.н. Те ще ви дадат това, от което имате нужда, без да добавяте и визуален хаос.

2. Възползвайте се от вертикалното съхранение.

Вертикалното съхранение - независимо дали е на стената или от тавана привлича окото и създава усещане за повече пространство. Освен това, този тип съхранение дава повече действително пространство за съхранение.

3. Фалшиво пространство с огледало.

Майсторът на илюзиите, Хари Худини, казва, че всяка малка кухня трябва да има огледало. В действителност то има властта да „лъже“ окото, да отразяват светлината и да правят нещата по-големи, отколкото всъщност са.

4. Заложете на монохроматичните цветове.

Може би това е най-старият трик, но и най-добрият начин да направите тясно пространство изглежда по-голямо. Заложете на всичко в един и същи цвят - експертите обикновено препоръчват бяло. Тъмните цветове могат да направят помещенията да изглеждат по-малки в повечето случаи, въпреки, че сме показвали примери, че те добавят и дълбочина. Все пак, ако  работите с наистина малко пространство и искате да избегнете създаването на подобен на пещера ефект, изберете светли тонове.

5. Купете неща, които искате да оставите.

Едно решение за минимално пространство за съхранение е да инвестирате във вещи, които не искате да криете. Купете онзи прекрасен сет от медни тенджери, красивата кафеварка или тостер в любим цвят. Това ще освободи шкафовете и ще декорирате пространството с неща, които са и функционални.

6. Но бъдете внимателни с нещата по плота.

В допълнение към ненужните уреди и кутии, кухненските плотове могат да бъдат магнит за всякакви хартии (като поща, купони, флайери и др.). Колкото повече има по плота ви, толкова по – хаотична ще изглежда кухнята.

7. Махнете вратите от няколко шкафа.

Мислили ли сте, че шкафовете правят пространството още по-затворено? Помислете за вариант за открити рафтове или поне стъклени вратички.

8. Мийте и прибирайте чиниите!

Една от дейностите, които много жени не обичат е да мият чинии. Но именно те създават хаос и безредие. За да се справите с това, си създайте навика да миете веднага, след като приключите с готвене или хранене, избършете и приберете. Отнема не повече от 10 минути, но ефектът за вида на кухнята е забележителен.

9. Добавете светлини под шкафовете.

Както магически слагаме прозорците от пода до тавана, за да може светлината да нахлуе, осветлението под шкафа е най-доброто решение за тъмна и тясна кухня. Има не един начин да постигнете този ефект: Изберете от кръгли малки светлини, флуоресцентни светлинни ленти или LED светлинни ленти, за да озарявате пространството.

10. Украсете

Само защото стаята е малка, не означава, че не можете да имате всички хубави неща, които имат по-големите кухни. Това означава килим, растения, картини, завеси. Тези малки щрихи ще направят пространството по-удобно - независимо колко малко е то.

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати
Сподели: