Как да декорирате кухня с отворен план

Съвети за идеалната стая

341

Концепцията за отворена кухня се превръща във фаворит за мнозина, тъй като ни приканва към повече комуникация, помага ни да общуваме, стаята изглежда по – голяма и по – светла. Да се направи отворена кухня в комбинация с хол или трапезария обаче не е толкова лесно.

Идеи за отворени кухня и трапезария в едно (част 1)Съчетанието на двете помещения в едно създава удобство и уют

Ето няколко идеи и съвети от Trеndir, как да създадете такава.

Всичко е в детайлите

Отворени кухненски шкафовеНа мода са!

Когато става дума за кухня с отворена концепция, основният фокус трябва да бъде в детайлите. Изберете мебели и материали, които са многофункционални, уникални, и които да грабват окото.

Вътре - вън

Помислете за съчетание на вътрешен и външен интериор, за да придадете елегантен вид на стаята. Независимо дали вашата кухня се отваря към всекидневна или трапезария, ключът е съчетание с елемент от вън - растения, висящ стол или естествени материали.

Единна визия

За единна визия използвайте цветове в една и съща цветова палитра. Това не само ще даде очарователно докосване, но и стаите ще се комбинират чудесно заедно.

Уют

За да придадете уютен, запазете декора си семпъл, но добавете и щипка цвят – възглавници, завеси, декор.

Островът

Съобразете размера на острова с големината на кухнята. Ако искате той да е акцент и да е мощна разделителна линия, заложете на по – голям и масивен. Ако искате само да загатва, направете го по – тесен и да слива с интериора.

Еднакви, но и различни

Не всички кухни с отворена концепция трябва да се смесват с останалата част от дома ви, но те трябва да имат нещо сходно. За да постигнете това, искате да използвате сходни, но не еднакви материали. Нека другото помещение да бъде логично и плавно продължение на кухнята ви.

Минимално и просто

Минимализмът е много популярна тенденция при тези кухни и помага да запазаите простота а декора. Не претрупвайте стаите и запазете усещането за пространство и отвореност, особено, ако стаята е малка. Ако ви се струва скучни, внесете щипка свежест със смел цвят – жълто, зелено. Той трябва да присъства само в един елемент в хола (например кресло) и в един елемент в кухнята (столовете/ плота/ цветен уред/ шкаф). Така стаята няма да бъде безлична, а общият цвят ще доведе до единство.

5 лесни начина да създадете зони в отворения план жилищеСъздайте уют и комфорт
Сподели: