9 тайни на малкия хол

 9 тайни на малкия хол

Обзавеждането на малки пространства е сложно предизвикателство, а когато става въпрос за хола, тогава проблемът е още по-голям.

Това е стаята, в която обикновено прекарвате по-голямата част от времето си вкъщи, затова тя трябва да е в състояние да постигне перфектен баланс между простор и достатъчно място за почивка за цялото семейство.

Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила:

Запълнете ъглите

Може и да ви изглежда нелогично, но ако имате малък хол, често мебелите в него изглеждат прекалено големи.

Затова стаята ще ви се струва много по-просторна и подредена, ако оползотворите ъглите.

Декор с много предназначения

Малките стаи трябва да разчитат на мебели, които имат разнородни предназначения. Като например диван, който вечер се превръща в легло.

Или пък табуретка, която изпълнява ролята и на масичка за кафе.

Дръжте места за сядане в резерв

В едно наистина малко пространство възможностите за сядане няма как да са толкова, колкото би ни се искало. Един от начините да осигурите места за всички е да се доверите на сгъваеми столове, скрити под дивана.

Набавете си и табуретки с двойно предназначение, които са една от най-необходимите мебели за малките жилища.

Използвайте огледала и тапети

Това е задължителен съвет за холовете, в които прозорците не са много. Създаването на фокусна точка ще повиши обема светлина, тапетите ще добавят дълбочина на помещението.

Ако можете да разположите огледалото срещу прозорец, още по-добре – така то ще отразява светлината отвън и ще създава впечатлението за допълнителен прозорец.

Използвайте височината на тавана

Ако вашият малък хол е благословен с високи тавани, възползвайте се от това допълнително пространство. Ако привлечете погледа нагоре, стаята ще изглежда по-голяма.

Опитайте с диван без гръб

В малкото пространство, особено ако е с отворен план, понякога най-добрата позиция за дивана не е до стената, а в средата на стаята.

Диванът без гръб може да се използва и от двете страни - добър бонус, когато опциите за сядане са ограничени.

А ако искате да го използвате в по-голяма стая, той може да действа като разделител между два къта с различно предназначение.

Добавете растения

Подобно на тапетите и огледалата, растенията са чудесен начин да добавите дълбочина на малкия хол.

Буйната зеленина омекотява ъглите и заблуждава окото. Растенията са особено ефективни в ъглите и до или зад столове и дивани.

Пропуснете дивана

Кой казва, че в хола трябва да има диван? Ако пространството е тясно, опитайте да сложите две, три или четири кресла около масичка за кафе.

За повече гъвкавост използвайте табуретка вместо масичка, която може да се използва като допълнително място за сядане.

Добавете скрито пространство за съхранение

Винаги купувайте мебели със скрито пространство за съхранение. Това е незаменим съвет, който задължително трябва да следвате, когато обзавеждан

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...