Фън Шуй дизайн на хола

Фън Шуй дизайн на хола

Разположение на дивана
Диванът е главният герой на всеки хол. Именно с него трябва да започнете да подреждате мебелите. Според Фън Шуй диванът трябва да бъде поставен така, че хората, които седят на него, да виждат входа, но в същото време да не са точно пред вратата.

Фън шуй промени за дома

Вместо да взимате решения, които със сигурност няма да спазите, или да си купувате скъпи карти за фитнес, които после...

01/12/2015

Отървете се от излишното
Първата стъпка към създаването на уютно и хармонично пространство е да се отървете от излишните неща. Махнете всичко, които лежи наоколо и нарушава целостта на интериора. Колкото по-малко са ненужните подробности, толкова по-свободно протича енергията Ци.

Повече светлина и въздух
Според Фън Шуй дневната светлина и чистият въздух помагат за пречистването на дома от негативна енергия. Заменете плътните завеси с леки полупрозрачни пердета от естествени материи и не забравяйте да проветрявате редовно – това е полезно и за вашето здраве!

Обща нишка
Много хора смятат, че фън шуй означава пълен аскетизъм, но това не е съвсем вярно. По-скоро фън шуй ви учи да бъдете по-внимателни към собствения си домашен декор и да не съхранявате неща, които вече не се използват. Опитайте се да създадете ясна обща нишка в интериора, като изберете предмети, които хармонично се комбинират помежду си и не претрупват пространството.

Елементи от природата
Според Фън Шуй в интериора трябва да присъстват всички елементи на природата: огън, земя, метал, дърво и вода. Те могат да се появят под формата на специфични материали и цветове или предмети, които символизират определени елементи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Farmhouse Interior (@thefarmhouseinterior)

Създайте място за общуване
Всекидневната е място за общуване със семейството и приятелите. Диванът, фотьойлът, столовете и пуфовете са разположени така, че гостите да могат да гледат един към друг. Също така се уверете, че никой не трябва да седи с гръб към вратата, тъй като това нарушава потока на енергия.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...