5 фън шуй правила за позитивна енергия в дома

5 фън шуй правила за позитивна енергия в дома

Ако има моменти, в които чувствате дисхармония и подтиснатост у дома, може да се дължи на лоша енергия. Според древното китайско учение фън шуй причина за това може да се окаже неправилната подредба, разположение на мебели или помещения.

И ако мебелите може лесно да преместим, то с помещенията въпросът съвсем не стои толкова лесно. Все пак има някои основни правила, които може да следваме за хармоничен и позитивен дом.

Подреждайте

Животът в разхвърлян дом може да доведе до стрес и напрежение. Затова едно много лесно и просто правило е да подреждате у дома.

Качествено осветление

Слабата светлина може да понижи енергията ви. Уверете се, че всяка стая е добре осветена, с правилната сила на светлината. Най-хубава е естествената светлина, затова се възползвайте максимално от нея. Във вечерните часове изберете осветителни тела, с които ще се чувствате максимално комфортно.

Изхвърлете електрониката от спалнята

Може и да ви е трудно, но за добрия сън и почивка ви трябва и добра енергия. Телевизорът и компютърът ви разсейват и понижават качеството на съня.

Поканете природата у дома

Природата е в основата на петте елемента на фън шуй (дърво, земя, огън, вода и метал). Заложете на дървени мебели, растения и вътрешен фонтан.

Избирайте внимателно цветовете

Цветовете във фън шуй са от оосбено значение. Например ако търсите спокойствие, използвайте син цвят. Ако искате енергия и вътрешно развитие - зелено. За благоденствие и сила - червено. Благосъстояние и късмет ще ви донесе жълтият цвят. В интернет има много източници, от които може да научите кой цвят във фън шуй за какво е важен. Следвайте ги за хармония у дома.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...