Какви грешки допускаме при подреждане на хола

Какви грешки допускаме при подреждане на хола

Декорацията на една стая може да бъде лесно начинание, но за съжаление грешките често са лесни за допускане, особено когато става въпрос за подреждане на мебели в стая, която е празна. Но когато знаете какво да не правите, това прави задачата да изглежда много по-лесна. 

9 тайни на малкия хол

Обзавеждането на малки пространства е сложно предизвикателство, а когато става въпрос за хола, тогава проблемът е още...

11/12/2015

Ето кои са най-често допусканите грешки: 

Не се вземат предвид зоните за разговор
В една стая мебелите трябва да бъдат така разположени, че никой да не крещи, да се навежда напред или да се протяга врат, за да води разговор. Когато подреждате мебелите в хола, имайте предвид, че диваните и столовете трябва да са един срещу друг. В големи пространства това може да е трудно постижимо, но помилете дали да не създадете повече от една зона за разговор.

Камина в хола

Малка част от нас могат да се похвалят с камина в хола. Ако обаче разполагате с такава или просто си мечтаете за нея,...

03/01/2016

Мебели до стените
Може да изглежда нелогично, но ако искате стаята ви да изглежда по-голяма, подреждането на всички мебели до стените не е начинът да го направите. Отдалечете мебелите от стените и ще направи зоните за разговори по-интимни, ще усещане за баланс. Дори в малка стая.


Пренебрегвате практичността
Ако сте от хората, които обичат да слагат краката си на масичката за кафе или да похапвате докато седите в хола, трябва да подредите мебелите по такъв начин, че да имате лесен достъп до масате. Мислете всичко около вас да е удобно.

Декорирате около повече от една фокусна точка
Всяка стая трябва да има фокусна точка, защото тя създава естествена зона за поставяне на мебели. Понякога тя се появява естествено в стаята, а понякога трябва да го създадете сами. Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че се нуждаете от само една фокусна точка, в противен случай стаята може да стане визуално претрупана и объркваща за окото.

Липса на баланс
Поставянето на твърде много мебели от едната страна на стаята я прави объркваща. За да избегнете това, разпределете всичко равномерно в пространството. Това не означава, че стаите трябва да са идеално симетрични; важно е обаче да се постигне някакъв баланс.

Блокирате прозорците
Естествената светлина е важна във всяка стая и обикновено колкото повече прозорци, толкова по-добре. Като общо правило трябва да избягвате да поставяте нещата пред прозорците, доколкото е възможно. Когато светлината е блокирана, стаята се усеща по-малка и претрупана. Ако имате прозорци от пода до тавана, трябва да поставите мебели пред прозорците, уверете се, че увеличавате максимално оставащата естествена светлина чрез използването на огледал , отразяващи повърхности и интелигентен план за осветление.

Без зони на активност
Често срещана грешка е да не се вземат предвид различните зони на активност при подреждането на мебелите. Ако вашата всекидневна се използва за повече от едно нещо, организирайте нещата според специфичните нужди на всяка дейност, така че да има подходящи места за сядане и осветление, които да отразяват гъвкавостта на пространството.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...