Дизайн на бялата всекидневна

Направете я изключителна

365

Белият цвят, подобно на комбинацията от сиво-бялата или бяло-бежовата гама, не крие нищо, а само подчертава недостатъците в едно помещение. Ето защо, избирайки бялото за цвят на вашата всекидневна, трябва да обмислите всичко до най-малкия детайл.

7 начина за обзавеждане в бялоНе се страхувайте да изполвате цвета в ежедневието, вижте идеи за всяка стая  

Какви стилове са най-подходящи за снежнобяли повърхности?

Проектирайки хол в минималистичен стил , дизайнерите често прибягват до бяло, особено ако стаята е малка. Бяло-сивите нюанси правят пространството по-светло, а правилно подбраните мебели ще създадат хармонична и уютна атмосфера. В този стил стените обикновено остават възможно най-празни, но можете да ги украсите с черно-бели снимки в обикновени рамки.

20 дизайнерски решения за всекидневната в бялоНе е нужен цвят за лукса и красотата  

В класическата всекиднвна стените и тавана също може да са бели. Основните характеристики на този дизайн са красиви картини, затъмнени завеси и луксозни мебели.

Дневните в ултрамодерен стил  често са декорирани в сиво и бяло. Белите тапети се съчетават добре със сиви мебели и аксесоари. Някои смятат, че такава всекидневна ще изглежда сива и тъжна, но можете да добавите ярки цветове, като използвате завеси или цветен принт на стената.

Какви материали е по-добре да се използват?

Белият таван е често срещан в много стаи – както гладък, така и текстуриран. Гладките и гланцови тавани също са много популярни, а бялата повърхност красиво отразява светлината.

Стените също могат да бъдат обработени с всякакъв материал. Тапетът е най-бързият и достъпен начин за декориране на стените. Те скриват незначителни дефекти и перфектно се комбинират с други материали (дърво, тухла, пластмаса, камък и др.).

Какви мека мебел да сложите в бяла всекидневна?

Изборът на количество мебели зависи от размера на стаята. В голяма всекидневна, където е обичайно да се събираме в голяма компания, ъглов диван, няколко фотьойла и дори няколко стола са допустими. За една малка стая е достатъчно малък диван.

Какво да изберете като мебели?

Тъй като дневната е предназначена предимно за събирания или други занимания, масата играе важна роля. Както всички мебели в стаята, и тя трябва да се комбинира с тапети, подови настилки и други интериорни елементи. В допълнение, ако събирате голяма компания, тя трябва да е достатъчно голяма или да се разгъва.

Ако дневната е малка, заложете на масичка за кафе със стъклена повърхност. Тя заема много по-малко място, мести се лесно и е подходяща да се седни дори и на пода около нея.

Ако холът е свързан с кухнята, тогава стилът на тези зони трябва да бъде подобен. Тоест кухнята може да се различава от хола по цвят, но дизайнът на мебелите е по-добре да бъде сходен.

Какво може да се използва като ярки акценти?

Напълно бялата стая може бързо да ви отегчи. Възможно, но лесно може да разнообразите интериора с довършителни материали.

За украса на стаята са подходящи:

- снимки на близки, домашни любимци или красиви места;

- картини и пана;

- фигурки, вази;

- ръчно изработени занаятчийски аксесоари.

Кухнята може да бъде украсена с торбички с подправки или кафе. Белите тапети изглеждат чудесно с черни мебели, кафяви завеси и ярки цветни подове.

Белите мебели красиво изпъкват на тъмните тапети. Нюансът на тапета може да бъде най-разнообразен: от спокойни сиво-черни комбинации до червени, жълти, зелени цветове. Този дизайн ще зарадва хората, които предпочитат ярки цветове в интериора пред сиво-бели повърхности.

 Вижте още бели интериори за хола: 

 

 

 

 

 

Спалня в бялоВнесете безвремие в стаята  
Сподели: