Да обзаведем хола без големи дивани

За да няма неудобство и липса на комфорт

386

Когато обзавеждаме всекидневната, обикновено първото нещо, което купуваме за нея е диванът. Често избираме голям модел, защото в повечето случи това е социална зона – тук се събираме, посрещаме гости, лягаме, за да гледаме телевизия или да четем…Факт е обаче, че колкото по - голям е той, толкова по - малко е свободното пространство. 

9 кожени канапета за хола Кожените мебели са синоним на стил и лукс

Ето защо дизайнерите препоръчват да използвате минимално количество мебели, така че в хола да има повече свободно пространство за срещи с гости.

Малък диван

Какво говори твоят диван за тебВие ли го избрахте? В какъв стил е? А цената му?

 

Вместо голям диван, можете да сложите малък модел. Ако трябва да се използва и за сън, изберете разтегателен. Добавете кресло или пуфове, за да има място за всички ваши приятели.

Столове

Добър вариант, който ще бъде едновременно стилен и удобен, е да сложите малък диван, масичка за кафе и два фотьойла в стаята.

Или пък заменете изцяло дивана с четири фотьойла около масичка за кафе, разположена в центъра на стаята.

Кушетки

 

Две кушетки са също подходяща опция за малката всекидневна. Дори между тях може да има и масичка за кафе с правоъгълна форма.

Столове и голяма кръгла маса

Ако холът е в класически стил, използвайте столове. В стаята може да има голяма камина, корнизи по стените, красиви обемни завеси.

В центъра на стаята поставете кръгла голяма маса, с покривка до пода.

За такъв интериор е идеално огледало, украсено с цветя и шарки в бароков стил.

 

Как да изберем идеалния диванЕто кои са основните правила, които трябва да следвате
Сподели: