9 хитри начини да поддържате дневната си чиста винаги

Организацията е и въпрос на стил

652

Често наричаме кухнята сърцето на дома, но холът обикновено е мястото, където си почиваме пълноценно и се събираме със семейството си. Но когато сме заобиколени от всякакви вещи, които не са на мястото си, е трудно да се отпуснем. Ето защо е необходимо да запретнем ръкави и да приложим няколко хитри трика, с които ще поддържате реда в хола, без да полагате усилия.

5 идеи за всеки холКомфортно, идейно и ненатоварващо

1. Подреждайте вертикално

9 тайни на малкия хол Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила

Ако имате в стаята повече неща за показване спрямо тези за употреба, вертикалното съхранение в по – добрия начин да ги изложите. Така не само ще привлича приятно окото в стаята, но ще се сведе до минимум претрупването по долните плотове.

2. Сложете малкия декор в тава

Това придава вид на изчистена повърхност, без всъщност да се изисква всичко да е от нея. Дори и да не сте в състояние веднага да поставите всичко на мястото си, временно подреждането на нещата в табла дава вид на сглобяване.

3. Покажете

Ако имате някакво хоби и страст, покажете го. Когато нещата са подредени с идеята, че са само за показване, няма как да се създаде усещане за хаос, а същевременно ще се наслаждавате на колекцията си.

4. Скрийте в кошници и кошове

Ако една етажерка е претрупана с всякакви малки вещи, кошниците и малките кокетни кошове ще спасят положението.

5. Направете купчината книги функционална

Ако имате много книги, за които няма място на рафтовете, подредете ги една върху друга и превърнете купчината в малка помощна маса.

6. Бъдете реалисти по отношение на необходимото място за съхранение

Вместо да се опитвате да съберете всички неща, просто бъдете реалисти и оставете само наистина необходимото. Дори да наблъскате един рафт с красиви кутии и купи за дребните вещи, няма да постигнете по – добър ефект, ако няма поне малко свободно пространство.

7. Използвайте цвят

Голяма част от тайната на това, нещата да изглеждат добре е да създадете динамично пространство. Това се случва, когато нещата са подредени целенасочено, например да групирате по цвят.

8. Групирайте с подобни

Разпръснатите вещи, колкото и да са дизайнерски и красиви, ще изглеждат зле, а стаята разхвърляна, ако не бъдат групирани. Затова подберете по вид, цвят и височина и декорирайте.

9. Използвайте мебели, за да дефинирате ясно пространството

Ако живеете във всекидневна в отворен план, дефинирайте го с мебели и килим. Така ще придадете повече уют и чар на помещението и ще ви стимулира да го поддържате подредено и без излишни вещи.

Идеи за канапето в холаАко пространството зад дивана в хола ви изглежда празно
Сподели: