8 хитри начини да поддържате дневната си чиста винаги (част 2)

Организирайте с мисъл

428

Да поддържате хола си подреден винаги не е невъзможно. Ако следвате няколко хитри домакински и дизайнерски съвета, ще се радвате на винаги чист и спретнат хол, без да се налага ежедневно почистване.

Хитри начини да увеличите мястото в малкия холСъчетайте мебели, цветове и текстури

Вече ви показвахме 9 съвета, вижте още няколко.

1. Махнете нещата от пода

13 идеи за кухня, трапезария и хол в едноОтвореният план е на мода

Когато подът е чист, тогава стаята ще изглежда чиста и спретната. Затова, постарайте се да няма нищо излишно на него и го поддържайте в безупречен вид.

2. Не се страхувайте да използвате мебели за спалня във всекидневната

Свикнали сме да свързваме срина със спалнята, но многобройните му чекмеджета са идеалното решение за съхранение. Така хем ще имате разделение  на вещите, хем ще са достъпни, но и скрити от погледа.

3. Двойна функция

Вляво от дивана, страничната маса също е количка за съхранение. Многофункционалните мебели, които включват съхранение, помагат стаята да бъде без нищо излишно.

4. Подредете

Ако хвърлите чехлите си на пода, те ще изглеждат разхвърляни. Но ако ги сложите една до друга, ситуацията става коренно различна. Това важи за възглавниците, одеялото…

5. Използвайте масичка за кафе със съхранение

Инвестирайте в холна маса с място за съхранение – чекмедже, рафт…Така ще слагате тук различни вещи, без да претрупвате стаята.

6. Удобен кош под ръка

Съхраняването не трябва да бъде мъчение, а просто част от организацията. Например, ако имате деца, които постоянно разхвърлят играчки, сложете голям кош и ги дръжте там.

7. Сложете по – малко декоративни възглавници

По-малко възглавници на дивана означава по-малко възглавници, които отиват на пода и навсякъде другаде. Затова, сложете само две – три. Останалите приберете.

8. Симетрия

Балансът и симетрията са приятни за окото и когато са част от декора създават усещане за организирана стая. Разбира се, не говорим за напълно еднакви маса или лапи от двете страни на дивана, но нека поне да бъдат симетрични.

 

 

Невероятен хол с доста тайни в негоНаречен е Yo!Home
Сподели: