10 трика за скъп интериор с малък бюджет

Важни са стилистичните решения 

4883

Повечето хора са на мнение, че красив и стилен интериор може да се създаде само ако инвестират голяма сума пари в него. Всъщност не само финансовите инвестиции, но и стилистични решения играят роля в дизайна на апартамента. Ако знаете как правилно да организирате и декорирате пространството, тогава дори един евтин апартамент ще изглежда  стилно.

9 лесни трика, с които домът ви ще изглежда по – скъпИзтънчен интериор почти без пари  

Изкуство

12 начина да направите банята да изглежда по – скъпаМалко лукс докато вземате душ

Картини, статуи, стъклописи и други предмети на изкуството правят интериора на къщата необичаен и стилен. Освен това те отвличат вниманието от евтините мебели, например. Ако не може да си позволите картина, помислете за принт, който да сложите в рамка.

Винтидж елементи

Винтидж елементите в миг трансформират интериора, правят го по-изискан, придават  аристократично излъчване. Потърсете някоя стара мебел и я реставрирайте или обиколете магазините за втора ръка вещи. Там винаги има нещо интересно.

Тавански корниз

Скъпите и луксозни интериори се характеризират с големи прозорци и високи тавани. Ако не притежавате тези "атрибути на лукса", има алтернативна опция за вас - таванския корниз. Той  ще помогне да „разтегнете” пространството, визуално да го увеличите, да го направят по-лек и по-просторен.

Възглавнички

Те играят важна роля в дизайна на всеки апартамент и могат да бъдат ярък акцент в стаята, създавайки приятна атмосфера. Това, което трябва да направите е да изберете възглавници, които са в контраст с дивана. Опитайте да съчетайте различни мотиви и шарки за по – интересен вид.

Домашен бар

Домашният бар е не само функционален, практичен, но и дава определен статус на жилището. Всичко, от което се нуждаете, е да купите няколко бутилки от различни видове алкохол (ром, водка, уиски, вино, коняк, текила) и една бар – карт количка. Подредете ги отгоре, добавете няколко чаши, коктейлни лъжици и шейкър. Изберете място, което няма много слънце, за да не огрява бутилките.

Живи растения

 

Свежи цветя и други растения са решение за всеки апартамент. Те не само са отличен декоративен елемент и създават ярки акценти, но и пречистват въздуха. Ако не искате да отделите много време за грижа за цветя, изберете непретенциозни опции: алое, хлорофитум, драцена...

Бляскави метали

Обикновено свързваме лукса с блясъка. Затова, заложете на меатлите и в интериора. Няколко метални акцента – в златни, медни, сребърни нюанси, веднага ще вдигнат нивото на жилището.

Нищо излишно

Минимализмът е най-добрият приятел по въпроса за статуса на апартамента. В луксозните домове няма нищо излишно, всяко нещо има своето място. Тук няма да намерите рафтове и шкафове, пълни с ненужни неща. Всяка мебел носи собствено енергийно и функционално натоварване. Затова се опитайте да оборудвате жилището  с мобилни, практични и стилни мебели.

Премиум акценти

За съжаление, не всички елементи за интериора от висок клас могат да бъдат евтини. За някои трябва да инвестирате повече и това да бъде вашата „черешка на тортата“. За спалнята това е удобно легло (не сгъваем диван), за кухнята – здрава трапезарна маса, за всекидневната е уютен и висококачествен диван. Това обзавеждане ще се привлече върху вниманието и ще ви служи дълго, затова го избирайте разумно, а не пестете финанси.

10 начина да направите кухнята да изглежда по – скъпаЛесни промени за забележителен резултат
Сподели: