9 лесни трика, с които домът ви ще изглежда по – скъп

Изтънчен интериор почти без пари  

11131

Всеки иска да има красив и луксозен дом, но не всеки може да си позволи скъпи мебели, уникални аксесоари и големи и светли помещения. Все пак има лесни начини, с които може да придадете малко лукс на дома, без това да струва много пари. Просто следвайте няколко лесни съвета.

Магическото число три

В последните години картините - пана за стената стават все по – популярни, но често те са много скъпи. За да сте в крак с модата, може да направите ваша собствена тройка пана. Подобна картина може да поръчате във фирма, която се занимава с принт. изберете пейзаж, портрет или натюморт и ще имате не по - малко впечатляваща картина. 

Килим

Колкото е по – голяма зоната с килима, толкова стаята ще изглежда по – голяма. За ефектна и красиво изглеждаща стая, заложете на мебели и стени в неутрални цветове, инвестирайте в хубав голям килим или в няколко малки, които може да съедните.

Малкото е много                         

Вместо рафт с всякакви аксесоари, заложете на отворени етажерки с няколко аксесоара, свързани помежду си стилово. Неизползваното пространство декорирайте красиво и превърнете в кът за четене.

Бъдете смели

Всяка стая трябва да има фокусна точка. Вариант за такава е стена – акцент. За по – силен ефект заложете на голяма картина – платно.

Драматизъм в стаята

За по – силен ефект в спалнята помислете за текстурирана стена. Текстурираната мазилка е един от начините за ефектно декоративно покритие на стената.Това е сравнително евтин, но много ефективен начин да придадете на стените цвят и излъчване.

Близо до природата

Ако имате щастието стаята да се къпе в естествена светлина, възползвайте се от това и акцентирайте. За ефектно излъчване помислете за възглавница или декорация с акцент.

Елемент на изненада

Добавете нещо необичайно с спалнята. Като тази черна табла за леглото. Или одеалото в анималистичен мотив.

Стая с гледка

Ако от дома ви се открива красива гледка, нека тя да бъде вашия коз. Подчертайте я с красиви завеси.

Еклектика

Ако харесвате много стилове, но не знаете кой да изберете, заложете на еклектичния стил. Смесвайте цветове, дизайн, ново и старо. И дори да звучи страшно, ако имате достатъчно познания, крайният резултат може да надмине очакванията ви. 

Сподели: