Стил на малка площ – 5 начина да го постигнем

Малкият дом не означава, че не може да се радваме на много стил  

9504

Цените на имотите се покачват, а това означава, че покупката на голямо жилище става по – непосилна за много семейства. Мечтата за собствен дом обаче кара все повече хора да инвестират в по – малки по размер апартаменти. С това обаче идват и известни опасения - как ще го организират, какво да бъде обзавеждането, как да вместим всичко необходимо на ограничената площ. Не позволявайте на малкото квадратни метри да ви ограничават в стила.

Чаровно малко жилище Апартаментът е създаден специално за пътешественици

Ето няколко решения, които ще ви помогнат при обзавеждането.

Банята

Шест тайни на уюта на малкото жилищеМладите семейства рядко разполагат с големи финансови възможности при обзавеждане на първия си дом. Но желанието твори чудеса

Ключови тук са светлите тонове и наличието на повече светлина. Използвайте стените, за да сложите рафтове за съхранение на необходимите продукти и козметика. Ако има ниша, превърнете я във функционална площ. Сложете плаващи мивка и тоалетна чиния, това създава усещане за повече площ, а свободния под може да използвате, за да подредите кошници с кърпи, например или да сложите кош за прането.

 

Кухнята

Шкафовете и оформлението са важни за визията на малката кухня. отворените рафтове са красиви, но изискват повече поддръжка, затова, заложете на обикновени шкафове, с изчистени форми в светъл цвят, а долният ред направете в по – тъмен за повече интерес и контраст. Ако имате възможност, изберете мебели без дръжки.

Не претрупвайте плота с уреди, оставете само най – необходимите. Инвестирайте в малко, но  качествени уреди и посуда. По – добре е да имате две или три качествени тенджери и тави с различни размери, вместо 10, които ще ви служат по 1-2 години само.

Определете място за малките вещи, с които се сблъскваме ежедневно – монети, клипсове, кламери за захващане. Малка купичка е достатъчна за тях. Помислете за осветлението. То трябва да е съобразено с мястото където се храните и където работите.

Спалня

Не винаги може да сложите голям гардероб в стаята. Може да помислите за вариант, в който да имате два малки гардероба от двете страни на леглото. За да създадете интерес, сложете ярка табла.

Помислете и за завеса със затъмняващ ефект, за да направите сутрините по – комфортни. Голямо огледало, небрежно облегнато на стената създава усещане за повече простор в стаята.

Хол

Това е може би най – трудната за декорация стая, тъй като тук се събира цялото семейство. Удобен диван, няколко възглавници за пода, ниска масичка и мобилни етажерки вместо голяма библиотека са достатъчни за комфорта в стаята.

И тук светлите тонове са важни за усещането за повече простор. Добавете ярки възглавници за свежест. Ако харесвате скандинавския стил, може да изберете бял под вместо традиционният кафяв.

Как да удвоим размера на малкото помещениеЕто как да извлечете максимума от размера на дома си
Сподели: