Как да поливаме стайни растения

Как да поливаме стайни растения

Колко често трябва да се полива стайното растение? Колко вода ви трябва? Какви са методите за напояване? Отговаряме на тези и други въпроси.

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Как да разберете кога да поливате растението?

За да разберете дали е време да полеете растението, просто докоснете земята в саксия. Ако е сухо - време е да го полеете. Обърнете внимание и на самото цвете. Листата увисват и повяхват? Това е знак, че растението не получава достатъчно влага.

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома ви

Казвали сме го и преди - растенията могат да отблъснат отрицателната енергия и да внесат положителни вибрации в дома....

05/05/2017

Колко често трябва да се полива растението?

Оптималната честота на поливане през пролетта -3-7 дни, а през есента и зимата – на всеки две седмици. Сукулентите и кактусите имат специални нужди: от ноември до февруари те изобщо могат да не се поливат. Въпреки това е трудно да се определи точният интервал, по-добре е да се ориентирате по състоянието на почвата.

 

Колко вода ви трябва?

Излишната вода е също толкова вредна за растенията, колкото и нейната липса. Поливайте цветята внимателно и спрете веднага щом водата изтече от дъното на саксията. Уверете се, че след всяко поливане в чинийката не остава излишна влага, за да не изгният корените.

Кой метод за напояване да избера?

Има два основни начина на поливане - отгоре и отдолу.

Отгоре : Поливайте растението бавно с лейка, за да позволите на влагата да попие. След това отцедете излишната вода, която е в чинийката.

Отдолу: Налейте вода в чинийката и оставете за 15 минути, позволявайки на растението да абсорбира влагата през дупките в саксията. Този метод е идеален за цветя, които "не обичат" да им се мокрят листата.

 

Каква вода е подходяща за напояване?

Водата за напояване трябва да е със стайна температура. Освен това трябва да е достатъчно мека. Преди поливане оставете чешмяната вода да престои няколко дни, така че хлорът да има време да се утаи на дъното.

Вътрешни растения, подходящи за малки места

Ако вашият дом не е благословен с много квадратни метри, не означава, че трябва да се лишавате от зеленина. Предлагам...

06/08/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...