Висящи градини: 5 издръжливи висящи растения

Висящи градини: 5 издръжливи висящи растения

 Ако первазът на прозореца ви е пълен с растения, помислете за висящи саксии и кошници – те са чудесно решение за малко пространство.

Вижте кои са някои от най-непретенциозните цветя, които могат да бъдат сложени във висящи саксии и да красят дома ви.

1. Асплениум

Той се характеризира със зелени венчелистчета, леко вълнообразни по периферията, образуващи розетка. Може да расте навсякъде, но най-добре е да го щадите от пряка слънчева светлина и да го поливате веднъж седмично.

2. Тиландсия

Ако обичате екзотични растения, тогава определено ще харесате Тиландсия. Тя не изисква почва и вода. Обича светлината, но не и директното слъцегреене. Може да понесе да бъде изложена на пряко слънце само в периода ноември-март.

3. Обикновен бръшлян

Бръшлянът е може би най-известното висящо растение , което лесно може да освежи всеки интериор. За да го запазите вечнозелено и да расте повече, не забравяйте да го пръскате с вода всяка седмица и следете внимателно нивата на влага през зимата.

4. Нефролепис (Обикновена папрат)

Тези висящи растения обичат влажна среда, което обяснявам факта, защо банята е идеалното място за него.

5. Епипремнум ауреум

Това увивно растение е идеално за висящи саксия или кошница. Намерете му средно до слабо осветено кътче с индиректна светлина, поливайте веднъж на 1-2 седмици и той ще радва окото с красивите си цветове дълго време.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...