8 студоустойчиви растения, които могат да растат на закрития балкон

Свежест цяла зима 

1118

През лятото традиционно местим цветята на балкона, а през есента ги връщаме в топлия апартамент. Има обаче растения, които се чувстват добре и на по-хладен климат. Благодарение на тях можете да превърнете балкона си в цъфтящ оазис дори през зимата. Но при условие, че става въпрос за закрит балкон, който е защитен от прекия зимен студ.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Ето няколко такива.

1. Камелия

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

 

Вечнозелената камелия радва с ароматния си цъфтеж от ноември-декември до края на зимата. Растението може да се държи на неотопляем балкон. Оптималната температура за отглеждане на камелия е от 0 до + 15 градуса, но цветето може да расте дори при по-сурови условия.

2. Калуна

Есента е сезонът на цъфтежа на калуната. Въпреки че растението е устойчиво на замръзване, препоръчително е да се изолира почвата с торф за зимата и да се покрие със смърчови клони отгоре.

3. Зюмбюл

Градинското растение понася добре и закрити условия. Комфортната температура за зюмбюл е между 5 и 7 градуса. Растението цъфти по-дълго в хладни условия, отколкото в топли.

4. Циклама

Ярка циклама ще добави цвят в зимата. По време на студеното време растението започва да цъфти, но и да се полива обилно. Внимавайт еда не го държите на балкона. Оптималната температура за отглеждане е от 6 до 12 градуса.

5. Хебе

Вечнозеленият храст обича да слънчевите бани през зимата. Комфортна температура за отглеждането му е от 6 до 10 градуса. По това време хебе не губи своя декоративен ефект, запазвайки формата си до пролетта.

6. Чашкодрян

През студения сезон едноцветните сортове предпочитат температура между 2 и 6 градуса. В извънредни случаи еунимусът може да издържи и на температури под нулата. Цветовете на ще видите в началото на май - юни, но през зимата ще украси балкона със своите ярки листа.

7. Цитрусови плодове

Балконът може да побере миниатюрни версии на мандарини, лимони, портокали и други цитрусови плодове. При 5 - 10 градуса растенията понасят добре зимуването. През студения сезон дърветата ще зарадват с декоративната зеленина, а към пролетта пъпките ще започнат да се пробуждат. Основното е да не прекалявате с поливането и да осигурите достатъчно осветление.

8. Дафинов лист

Дафиновият лист или лавровото дървоще изглежда живописно на зимния балкон. Той вирее добре в студени условия, като се адаптира към температури от 5 - 15 градуса. Въпреки това, внимавайте да не замръзва. Друго предимство на средиземноморската флора е възможността да се наслаждавате на свежи подправки през цялата година.

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 
Сподели: