Домашни растения, които носят късмет

Домашни растения, които носят късмет

Не е тайна, че растенията имат уникалната способност да помагат на хората по един или друг начин. Независимо дали говорим за цветята в градината или зелените домашни растения, които помагат за пречистване на въздуха и за премахване на негативната енергия, всички те са задължителна част от един дом. А знаехте ли, че според Фън Шуй някои от зелените стайни растения могат да донесат късмет? Ако смятате, че имате нужда точно от това, уверете се, че имате някое от тях в дома си.

1. Кордилине

Листата на това растение се отличават с цветната си феереия, в които преливат - розови, зелени, кафяви, изпъстрени с бяло, червено или жълто. Полинезийците са вярвали, че то има мистични сили и ако имате такова растящо в дома си растение, то ще донесе щастие. Ако откриете такова с две стебла, се смята, че може да привлече и любов.

2. Дърво на живота

Според Фън Шуй, растенията със заоблени листа носят късмет и това е на върха на списъка. Това растение често се подарява при откриване на ново предприятие или ако някой се нанася в нов дом. Хубаво е да се сложи до входната врата.

3. Змийско растение

Това растение е известно и като езикът на свекървата, но въпреки прякора си, носи късмет, заради способността му да абсорбира формалдехид и бензен във въздуха. То помага за запазване на естествената влажност в помещението.

4. Пилея

Това е доста често срещано в повечето домакинства растения! Във Фън Шуй се смята, че носи парична печалба и просперитет на жителя. Клоните символизират петте елемента - земя, вода, огън, дърво и метал.

5. Бамбук

Бамбукът е не само популярен за привличане на радост и богатство, но също така се смята, че и  защитава, помага в духовния растеж и носи здраве в дома.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...