6 стайни растения, които не изискват почти никаква грижа

Те са красиви и много непретенциозни  

4221

Всички знаем, че растенията изискват грижа и внимание. Но не всеки има време и умения да се грижи за зеленината у дома. За щастие природата е създала и видове, които почти можем да пренебрегнем и които  не изискват почти никакво време.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

 1. Сукуленти

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

Това са сред най – непретенциозните растения, които изискват едва ли не поливане веднъж в седмицата. Обичат слънце и със сигурност ще оцелеят пи почти всякакви условия.

2.  Бромелиади

Независимо дали у дома или на терасата, те няма да ви се разсърдят. Могат да понасят висока температура, но и на сянка ще виреят.

3.  Въздушни растения

Както подсказва името им, за отглеждането на тези растения не е необходима почва. Въздушните растения могат да бъдат звездите на вашата вертикална градина или можете просто да ги закачите до входа.

4.  Змийско растение

Знаете ли, че това растение може да оцелее без поливане за месец? Освен това е ефектно и много красиво.

5.  Алое вера

 

Колко пъти сте виждали това растение на маси и плотове? Това са жилави растения, които лесно растат в саксии. Можете да поставите алое вера в сенчеста зона, само не забравяйте д поливате обилно.

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 
Сподели: