6 растения, които ще ви спасят от насекоми

За спокойни вечери навън 

862

Насекомите не трябва да пречат да се насладите на вашата почивка навън (на терасата или в градината). Разбира се, има решение - химическа обработка на площите, но така се унищожават не само комарите и кърлежите, а и пеперуди, пчели.

Вътрешни растения, подходящи за малки местаВсички те са лесни за отглеждане  

Ето защо може да решите проблема с малките досадници с растения, които да засадите около зоните за почивка. Вижте кои са най - подходящите видове. 

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Вратига

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

Вратигата на някои места се счита за плевелно растение – може да я срещнете по пътища, ниви и пасища. Тя е богата на етерични масла и има много полезни свойства. А ароматът й отблъсква повечето насекоми: комари, кърлежи, бълхи и мухи.

Салвия

Това ароматно растение има антисептични и инсектицидни ефекти. То е многогодишен храст с разклонени стъбла и продълговати листа и синьо-виолетови цветя, които пчелите и пеперудите обичат, но отблъскват комарите.

Исоп

Исоп е ароматно растение с изправени разклонени стъбла дълги до 60 см и покрити с фини власинки по върховете. Листата са тесни, продълговати, дълги 2 – 5 cm. Малките сини цветове цъфтят в горната част на разклоненията през лятото. Понякога се нарича „изоп“ или „хисоп“. Най-известният вид е Лечебният исоп (Hyssopus officinalis), билка с антисептично и тонизиращо действие, прилага се също при заболявания на дихателната система и за детоксикация.

Маточина

Непретенциозно многогодишно разстение с нежен лимонов аромат, заради което понякога се нарича лимонова мента или маточина. В естествени условия маточината е подобна на декоративна коприва с малки цветя от бял и розов цвят. Има инсектициден ефект.

Бергамот

Това растение се отличава с ярък цитрусов аромат, а стъблата са украсени с ярки екзотични цветя - това е едно от най-красивите растения, отблъскващо насекомите.

Тагетис

Тагетис или турта е красиво растение, което цъфти в ярки оранжево – жълти цветове. Благодарение на фитоцидите в него, то отблъсква не само комарите и мухите, но и вредителите от съседните растения.

 

Домашни растения, които носят късметСложете ги в дома си за щастие и просперитет  
Сподели: