5 домашни растения, които ще запазят дома ви прохладен

В дългосрочен план те са евтини и щадящи околната среда!  

358

Подозирате ли, че растенията, с които сте обградени може да се окажат естествени домашни климатици. Според експертите от Good Housekeeping Institute, които се базират на изследвания на НАСА, растенията могат да променят температурата на земната атмосфера чрез процеса на фотосинтеза.

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

Използвайки това изследване, те посочват няколко домашните растения, които може да сложите в стаята, за да запазите дома си прохладен.

1. Фикус бенджамин

4 начина да бъде домът прохладен без климатикЗа да бъде прохладно през лятото, климатикът не е задължителен

Едно от малкото дървета, които растат добре на закрито, той помага въздухът в стаята да остане свеж и прохладен. Сложете няколко растения, групирани на едно място, за да създадете малка екосистема, която да поддържа хладината. Не заравяйте да поливате редовно.

2. Фикус Еластика

Това растение е чудесно заради големите и дебели листа, които овлажняват въздуха в стаята. Поддържайте почвата равномерно влажна и поставете на светло място, но не и на ярка пряка слънчева светлина.

3. Агланоема

Това растение е добре познато със своите способности да пречиства токсините във въздуха, а това от своя страна помага на въздуха около него да остане влажен. А най – хубавото е, че то не се нуждае от специфична поддръжка. Трябва му малко вода и слаба светлина.

4. Палми

Зелените растения като палма Арека, Ливистона или бамбукова палма са малки, но поглъщат много въглероден диоксид, а след това освобождават завидни количества кислород. Освен това ако направите малък кът с няколко вида в стаята, ще се радвате на красива гледка и свежест. Всичко, което трябва да правите е ежедневно да ги освежавате със спрей.

5. Змийско растение

Подобно на алое, листата на това растение има високо съдържание на вода, което помага да се поддържа хлад в стаята. То е идеално за горещите летни нощи, а наред с това помага и за премахване на токсините от въздуха, като бензен и формалдехид.

 

Как да готвим и да запазим дома си прохладенНяколко начина да справите с вечерята по време на жегите  
Сподели: