14 идеи за преобразяване на градината

Направи си сам проекти за впечатляващ ефект 

1174

Какво ще кажете за малко промяна на градината? И то в разгара на лятото. Да, напълно е възможно. С няколко часа работа може да освежите двора и да изненадате близките си с нова визия.

Направете градина от старите мебелиПо-креативните хора рядко изхвърлят старите вещи

Ето няколко идеи, които може реализирате още днес:

1. Направете зеленчукови лехи

5 евтини собственоръчно направени идеи за градинатаПозабавлявайте се със следващите пет идеи, които можете да осъществите със собствените си ръце

Зеленчуковата градина с отделни лехи изглежда много по-чиста и по-привлекателна от парцел, засаден изцяло със зеленчуци. За зониране на лехите, можете да направите специални прегради от дърво, тухли или пластмаса.

2. Многоетажен цветарник

От обикновените консервени кутии можете да направите един невероятен цветарник за декориране на градина. Използвайте на средни по размер кутии, декоративни камъчета и лепило. Украсете с камъчетата и поставете в градината или на верандата. Този цветарник е подходящ за отглеждане на петунии, иглики или невен.

3. Цветна въртележка

Можете да построите очарователна цветна въртележка от ненужни материали, която ще бъде наслада за окото и ще се превърне в уникална украса на вашия двор.

4. Градинска маса

Нещо старо, уникално и доста практично може да се направи от стари мебели. Така например стара дървена врата може да се превърне в рамка за прекрасна градинска маса. В допълнение, може да добавите и няколко дървени чекмеджета.

5. Естествени цветни кашпи

Ако имате няколко масивни пъна, използвайте ги, за да създадете стилни цветни кашпи. Те изглеждат много оригинално, а процесът на създаването им не изисква специални умения и допълнителни инвестиции.

6. Изкуство на оградата

Ако имате възможност да се сдобиете голям брой пластмасови капачки, опитайте се да създадете произведение на изкуството на оградата. Разбира се, създаването на картина ще отнеме повече от един ден, но зашеметяващият резултат си заслужава.

7. Цветни гуми

Вместо да изхвълите износен комплект гуми, може да ги боядисате и нарежете, а след това да ги използвате като цветни лехи.

8. Хранилки за птици

Не се ограничавайте само с пластмасови бутилки. Покажете въображението си и направете дървени стойки, който ще украсят градината.

9. Външна душ кабина

Тази душ кабина, изграден от дървени дъски - ясно доказателство, че сградите под открито небе не трябва да изглеждат занемарени.

10. Интересна маса

Дървена маса с вградена мивка, изработена от огромна серпентина за електрически кабел. Разбира се, не всеки ще има късмет да получи такава намотка, но ако получите такъв шанс, знаете какво да правите с него.

11. Дизайнерска пътека

Направете във вашата градина пътеките специални. За целта ще ви трябва много големи дървени трупи, които трябва да бъдат правилно обработени, украсени с рисунки и лакирани.

12. Палатка

От няколко високи клона можете да изградите подпора за виещите се растения. Когато пораснат, опорите ще се превърнат в малка приказна палатка, в която можете да се скриете от слънцето или да обособите място  местата за игра на децата.

13. Градински мебели

Друг пример за трансформация на стари гуми. Такова необичайно обзавеждане ще се впише идеално в пейзажа на парцела и ще бъде чудесно място за почивка.

14. Декоративни камъни

И накрая, една проста идея за създаване на сладки декоративни дрънкулки за градината, които могат да бъдат реализирани с вашите деца само за няколко часа. За творчески занаяти се нуждаете от малки камъчета и специални бои. Оцветете камъчетата и ги използвайте за ограждане или декориране.

Перфектната къща за градинатаПредставете си какво е да се събуждате с тази гледка!
Сподели: