5 дървета, които можете да отглеждате на закрито

За любителите на зелените растения

676

Какво е общото в нещата, върху които акцентираме? Ярки са, привличат вниманието, а често са и доста големи. Ако искате да създадете една по – необичайна фокусна точка, защо не опитате с…дърво у дома? Големите стайни растения не само ще украсят дома ви, но и ще помогнат за пречистване на въздуха, ще внесат хармония в дома ви.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Ето няколко дървета, които може да поставите в саксия у дома.

Фикус лирата

Малки растения, които може да сложите на прозорецаВнесете свежест в дома

Това растение харесва светлината, затова му изберете по – слънчево място. Редовно забърсвайте листата му , защото са склонни да събират прах. Що се отнася до поливането - зависи от големината на саксията, от температурата и влажността в помещението, но обикновено трябва да бъде, когато половината от дълбочината на почвата е суха. Важно е да подрязвате растението в края на зимата и началото на пролетта, за да предразположите да се развива настрани.

 Палма Нолина

 

Ако искате домашно растение, което не изисква много поддръжка, палма Нолина е чудесен избор. Това растение задържа много влага, така че може да издържи седмици без поливане. Поставете я на светло място, за да й помогнете за растежа. Стая, гледаща на изток, е най-добре.

Шефлера

Известно и като растение -  чадър, шефлера е тропически храст, който обикновено се оформя така, че да изглеждат като дърво. Обикновено то расте на височина до 2 метра. Дървото предпочита ярко осветено място, но без пряка слънчева светлина. Трябва да се полива се обилно през пролетта и лятото, но почвата не бива да подгизва.

Смокиня

Доста необичайно, но и обикновените смокини могат да се отглеждат в стаята. Трябва да й осигурите обаче достатъчно слънчева светлина, а тя дори може да даде плодове. Бъдете внимателни с нейния сок обаче, защото може да бъде мощен дразнител на кожата.

Ховея

 

За тези, които обичат растенията, но нямат време или особено желание да се грижат за такива, ховеята е чудесен избор. Тя е много издръжлива, не изисква подрязване или пресаждане, а поливането е много рядко - когато усетите, че почвата е суха на допир.

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  
Сподели: