Красива градина с нещо необичайно в нея

Оформете цветни лехи от старите вещи  

598

Обикновено старите ненужни вещи остават захвърлени и забравени в някой ъгъл или в мазето, без дори да се сетим за тях. Но погледнете с други очи на тях. Вдъхнете им нов живот като ги превърнете в част от една красива градина и в необичаен аксесоар за цветната леха!

Перфектната къща за градинатаПредставете си какво е да се събуждате с тази гледка!

От Rommble ни дават идеи за това, как старите мебели и вещи се превръщат в красива и различна саксия.

Дървената кутия ще приюти малките саксии с цветя. Така например, ако имате цветя, които зимата са вътре в дома ви, а през лятото може да ги изнесете на слънце, не е нужно да ги пресаждате. Просто ги пренесете на двора, посадени в нестандартната им саксия и им се радвайте.

10 саксии, които трябва да имате в двора си С няколко „направи си сам“ трика може да промените лесно двора. 

По – голямата дървена кутия пък е чудесна за сукуленти или висящи растения и може да се използва като легло за вертикално озеленяване. Може да я окачите на оградата, стената на къщата или на някоя вертикална повърхност.

Малки чекмеджета, останали от старите нощни шкафчета, маси, скринове и т.н., могат да се подредят добре в малка цветна леха. Изберете различни по големина кутии и ги разположете в стъпаловидно.

Тапицерията на седалката на стария стол може да бъде заменена с нова. А вместо това можете да премахнете седалката и да закачите там голяма саксия. Лесно и свежо решение за градината.

Понякога дори старите обувки, може да се окажат полезни. Засадете в тях цветя, а след това украсете обувките.

Стар метален кафез е също идея за градината. Фини растения ще се спускат красиво между тънките клетки и ще придадат неповторима атмосфера.

 

Друга интересна опция за малка градина са стъклените бутилки! Доста изненадващо и необичайно решение, което няма как да не впечатли.

Дори и ненужната ленена торба намира приложение за билките. Напълнете с пръст и закачете.

Кой би предположил, че старият пън може да бъде чудесна саксия за цветята.

Ето и още идеи за старите вещи и тяхната необичайна роля в градината.

20 идеи за малкия двор Малката градина не означава, че не може да използвате пространството и да го превърнете във вълшебно кътче, особено през топлите вечери, които предстоят. Избрахме за вас някои предложения как да на...
Сподели: