Оформяне на цветна градина пред къщата

Важна е комбинацията от интелигентно планиране и растения   

1281

Ако имате градина пред къщата знаете колко важно значение има тя за първоначалното впечатление, което ще оставите във вашите гости. Предната градина може да не се нарежда високо в списъка на приоритетите за дизайн, но в крайна сметка тя говори за вас и как изглежда къщата ви вътре, така че си струва да отделите малко време, за да й придадете по – стилен вид.

Няколко евтини идеи за градинатаВижте няколко супер креативни идеи, които могат да ви вдъхновят да използвате елементи, които не са ви нужни, в своята градина

Предлагаме ви няколко съвета, с които да оформите красиво и цветно пространство. 

Не претрупвайте пътеката до вратата

Перфектната къща за градинатаПредставете си какво е да се събуждате с тази гледка!

Когато планирате пътечката до входната врата, не правете сложни завои и сложни композиции. Заложете на широки плочки, които са не се пързалят когато завали (калдаръм, камък, павета) и добавете отстрани ниски цветя. Може заложите на здравец или лавандула.

Подчертайте входната врата

До вратата ви води пътека, което означава, че визуално трябва да привлечете вниманието към вратата. Може да я боядисате в ярък цвят, да сложите големи саксии с цветя или да пуснете виещи се растения.

Изберете - паркинг или градина

Искате да имате паркинг, градина, барбекю, място за забавления….Приоритизирайте! Преценете кое е най –важното за вас и го покажете. Ако оформите и паркинг зона, помислете за подходяща настилка и достатъчно място за маневриране. В случай, че оформите и кът за почивка, отделете визуално зоната с друг вид настилка.

Заложете на подходящи растения

 

Топиариите са особено подходящи за предната градина. На тях може да закачите и светлини, които вечер изглеждат магически.

Вариант е да направите и малка градина с билки и нискостеблени растения, ароматни летни цветя.

Не забравяйте дърветата. Декоративно черешово дърво или ябълка действа като добра фокусна точка. Избягвайте плачещите върби, или дървета, което ще станат прекалено големи.

Ако мястото ви е малко, може да помислите за виещи се по стените растения. Жасмин, хортензия или бръшлян са подходящ избор.

Не забравяйте за сигурността

Когато планирате растенията за предната градина, мислете и за сигурността ви. постарайте се да няма големи храсти, в които те могат да се укрият, както и дървета, по които да се покатерят. Инвестирайте в качествено осветление, което да реагира при преминаване на човек, както и в добра защитна система. Защото в крайна сметка целта е домът ви да бъде остров на спокойствието и сигурността, а не място, удобно за набези.

Огледална оградаИскате ли най-красивата ограда в квартала?
Сподели: