4 грешки, които хората правят със своите стайни растения

4 грешки, които хората правят със своите стайни растения

 

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Стайните растения са страхотна декорация към вашия дом. Те носят усещане за спокойствие и добавят чар към пространството. Но понякога забравяме, че стайните растения са живи същества и трябва да се грижим за тях по определен начин. Вместо да мислят за това, което ще помогне едно стайно растение да процъфтява, хората мислят къде би могло да изглежда добре в дома им. Това от своя страна може да убие растенията. 

Ето грешките, които най-често допускаме. 

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгъл

Зеленото растение е един от задължителните елементи за всеки дом. Те внасят свежест, цвят, освежават въздуха, създава...

21/06/2017

Неправилна светлина

Когато купувате ново растение, то изисква определен тип светлина, за да вирее. Но какво всъщност означава ярка непряка светлина? Някои растения се справят добре при ярка и слаба светлина, но растение, което може да оцелее при слаба светлина, не е задължително да вирее в нея.

Когато едно растение не получава достатъчно светлина, то е по-податливо на  вредители и болести. Във всеки случай е по-добре да дадете на стайното растение повече светлина, отколкото по-малко.

Поставянето на ветровито място 

Ако е поставено на студена или прекалено топла струя, може да причините окапване на листата. Като цяло, колкото по-тънък е листът, толкова по-проблемно може да бъде това за едно растение. 

Честа смяна на местоположението

В природата растенията се вкореняват на едно място и обикновено прекарват целия си живот там. Така че те не са свикнали да променят мястото си. Преди да решите да промените местоположението, помислете за условията на другото място, където искате да го поставите, и колко подобни са те. 

Пресаждане твърде често или в грешната саксия

Що се отнася до пресаждането, наистина е важно да знаете, че го правите в точното време и едва когато вашето растение е готово. Един от начините да разберете дали са готови е дали корените им израстват от дренажните отвори на дъното на саксията. 

Вътрешни растения, подходящи за малки места

Ако вашият дом не е благословен с много квадратни метри, не означава, че трябва да се лишавате от зеленина. Предлагам...

06/08/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...