Идеи, с които ще превърнете дома си в оазис дори през зимата

Идеи, с които ще превърнете дома си в оазис дори през зимата

Въпреки че зимата вече е тук, мечтата по цветната градина и зелената поляна не може да ни напусне. И след като не може да им се радваме, а топлите дни са още далече, не остава нишо друго освен да помислим за вариант, в който да превърнем дома си в зелен  оазис. Споделяме с вас няколко идеи за оформяне на кът с растения, който ще носи толкова очарование и свежест в студените месеци.

1. Вертикално озеленяване

Вертикална градина с малки полукръгли саксии, прикрепени към дървени дъски, е отличен начин да украсите фасадата на къща, плевня, а в случая празна стена на балкон.

2. Поставка за цветя

Стар пребоядисан домашен рафт, който може да бъде изработен от обикновени дървени кутии, ще бъде отлично място за малки цветни саксии и създаване на оригинални композиции. Той, без съмнение, ще се превърне в ефектна украса и ще донесе свежест и лекота на интериора.

3. Ярки саксии



Оцветете обикновените саксии в цветни бои и ще промените визията им изцяло. Така и най-семплото растение ще изглежда много ефектно.

4. Гуми с цветя

Гуми, боядисани в ярки цветове, с цветя, засадени в тях, ще бъдат страхотна декорация, която може да се използва за декориране на фасадата или на терасата.

5. Саксии със стикери



Гледате ли свежи билки в кухнята? Украсете саксиите им със стикери с имена на растенията и с канап. Декорирани по този начин саксиите ще бъдат красив детайли на уютната градска кухня.

6. Дърво

Фалшива поставка за саксии под формата на дърво ще бъде ефектна и различна декорация за стената в голямата стая.

7. Кутия

Ненужна кутия за вино може да се използва за създаване на очарователно мини-цветно легло, което ще придаде особено очарование на градския апартамент.

8. Тръби

За освежаване и украса на скучната фасада на къщата ще помогнете подобно творческо вертикално цветно легло, изработено от PVC тръби със среден диаметър.

9. Палитра с цветя

 

Цветните саксии на оригиналната дървена поставка под формата на палитра за бои ще бъдат уникална декорация на ландшафтния пейзаж и централен детайл в градината или на голямата тераса.

10. Дъски за рязане

Хитро и оригинално приложение на дъските за рязане. Боядисайте ги в ярки цветове и закачете на тях малки саксии с помощта на метални скоби.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...