11 растения, цветя и билки, които ще подобрят настроението ви

Обградете се с тях 

530

Независимо дали около вас е изпълнено с позитивизъм и настроение, радвате се на постоянен успех и късмет, или преминавате през някаква турбуленция и всичко, с което се захванете се проваля, влияние оказва заобикалящата ви среда. Тя играе изключително важна роля за настроението - особено когато тук има и растения. Защото, колкото и да не ви се вярва, има определени цветя и билки, които помагат за пречистване на ума (и въздуха около вас!) И дори могат да ви донесат радост и късмет.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Ето с какво да се заобиколите, за да сте сред тези, които могат с чиста съвест да кажат, че птичето на късмета е кацнало на рамото им.

Босилек

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

Тази любима кулинарна билка подобрява настроението, благодарение на линалоол, съединение, открито в растението, което допринася за неговия особен аромат.

Английски бръшлян

Ще усетите, че дишате по-леко около този лесен за отглеждане английски бръшлян. Той е определен и като едно от най-добрите растения, които естествено почистват въздуха.

Мушкато

Неговият цвят подобрява настроението и изпълва душата с красота, а мекият аромат се смята, че насърчава спокойствието.

Лавандула

Ароматът на лавандулата отдавна се смята, че успокоява тревожните чувства. Можете да запалите ароматна свещ, но нищо не може да се сравни с истинският цвят.

Бостънска папрат

Подобно на бръшляна, това растение отлично филтрира въздуха, премахвайки до 1863 токсина на час. Това определено е нещо, което може да ви помогне да постигнете спокойствие.

Рози

Не е задължително да се спираме на миризмата на розите, а по – скоро на тяхната визия. Едно проучване в Journal of Physiological Anthropology установи, че офис работниците, които гледат розите, се чувстват по-спокойно и комфортно.

Лилия

Прекарвате ли много време на закрито? Тогава сложете лилия в дома ви. Тя е естествен филтър за въздуха и ще подобри атмосферата в жилището ви.

Орхидеи

Орхидеите цъфтят през цялата година, като освен с красота, ни даряват и с настроение дори през най-мрачните дни на зимата. Освен това практикуващите Фън Шуй обичат да използват орхидеи, за да увеличат положителната енергия в една стая.

Розмарин

Исторически, розмаринът символизира всичко - от възпоменание до вътрешния мир.

Момина сълза

Проучване на градинаря Дейвид Домъни установи, че хората, които имат букет с момина сълза до тях се радват на по – добро настроение, най-вече защото свързват благоуханните цветове с щастливи спомени.

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 
Сподели: